Manresa 2022

per Pere Culell, 18 d'abril de 2014 a les 11:34 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 d'abril de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’any 2022 farà 500 anys de l’arribada d’Iñigo López, Ignasi de Loiola, a Manresa. La nostra ciutat va ser clau per a Ignasi, on va tenir l’anomenada il·lustració del Cardener. Manresa el va acollir en un moment crític de la seva vida. Molts indrets de la ciutat són testimonis de la presència del “tort”. Fruit d’aquella estada d’onze mesos a la capital del Bages, Manresa ha donat nom a 57 obres fundades pels jesuïtes arreu del món.
 
Dins del Pacte de Ciutat per la Promoció Econòmica i la Cohesió Social, hi figura el Pla Manresa 2022, que vol preparar el municipi per a l’esdeveniment que suposarà el cinquè centenari de l’arribada d’Ignasi. És com haver redescobert la importància d’aquests fets i voler subratllar-ne la importància històrica. És com el redescobriment de les platges a Barcelona i tot el que ha implicat, per a la nostra capital, deixar de viure d’esquena al mar.
 
Sovint se’ns acusa de manca d’autoestima, i Manresa 2022 ha de sumar la complicitat de tota la ciutadania, institucions, entitats i els diversos agents socials, per recuperar-la. Sols no ho podem fer i cal que la Generalitat consideri la Manresa Ignasiana com el que és: una aposta de país, una oferta al món d’història i espiritualitat.
 
Però ens equivocaríem si penséssim que tot s’acabarà el 2022 amb l’arribada de les desenes de milers de pelegrins i turistes que s’esperen. El 2022 tot just ha de suposar l’inici de la projecció de Manresa al món. De tots nosaltres en depèn.

Arxivat a:
Opinió, manresa, sant, ignasi



Participació