No travessis el carrer sense haver begut

Va com va. PER LLUM DEGÀS

per Llum Degàs, 7 d'abril de 2014 a les 12:13 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 d'abril de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Il·lustració: Laura Estrada
Molts manresans, cansats dels ensurts soferts a l'hora de travessar el carrer pel pas zebra --no passa setmana que no es produeixi un mínim d'un atropellament-- han optat per travessar pel dret, cas en el qual l'atropellament és monetari. Últimament tot de ciutadans han estat sancionats per travessar el carrer de forma irresponsable o imprudentment. Conec qui ha arribat a pagar 100 euros de multa. Contra la decisió del guàrdia, inapel•lable, no hi valen raons. O potser sí. Un home, visiblement torrat, travessa el carrer davant els nassos d'una parella de municipals, els quals, en comprovar l'estat d'embriaguesa de l'infractor, en comptes de sancionar-lo l'envien a casa a dormir la mona.

Vist que conduir el propi cos sota els efectes de l'alcohol resulta gratis, l'experiència ens ensenya que, per evitar mals majors, no hi ha com sortir de casa amb dues copetes de més, cosa que, d'altra banda, ens farà veure la ciutat amb uns altres ulls. La veurem més brillant i transitable, com una illa immensa de vianants. I si un municipal fa el gest de voler-vos multar, serà perquè encara no heu begut prou. En aquest cas, torneu a travessar i entreu al primer bar que trobeu. Preneu-vos un parell de gintònics, sense tònica ni glaçons, i veureu com, després d'esperar que facin l'efecte, podreu travessar de nou sense cap risc sancionador. Eviteu, això sí, passar per cap pas zebra.





Participació