El mes lector

per Marta Perarnau, 7 d'abril de 2014 a les 10:50 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 d'abril de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Ja som al mes d’abril, el mes de la primavera esperada i les aigües mil, i el mes dels llibres i l’amor que aviat ens portarà un altre Sant Jordi en què tornarem a passejar pels carrers florits i farcits de paradetes on buscar i remenar aquelles lectures que, com a mínim, ompliran les postades de casa nostra. Jo confesso que sóc de les que compleixen el ritual típic: comprar-ne almenys un, tot i tenir encara llibres pendents de llegir d’altres edicions o ocasions.

Passejaré amunt i avall del carrer xafardejant les últimes novetats. No caldrà que estigui a l’aguait de l’actualitat per identificar els best-sellers: aquells que seran arreu de bon matí, i estaran esgotats a les cinc de la tarda. I em deixaré encisar per les cobertes i els títols suggeridors que faran aturar-me entre els colzes dels altres cercallibres per donar el tomb a la novel·la i saber de què va.

L’ombra allargada de l’amor s’estendrà entre les roses i les paradetes. No pot ser d’altra manera, ja que diuen que la primavera, la sang altera. La satisfacció de llegir una bona història, d’introduir-se plenament en una trama, pot arribar a donar fins a Cent dies de felicitat. Seré La noia que es va capbussar endins el cor del món, La lladre de llibres i L’analfabeta que va salvar un país; la que va trobar, sense voler, La imperfecció de l’amor i li va deixar Ferides obertes; la que desitjava que Tant de bo fossis aquí i no sabia que Les dones casades no parlen d’amor.

L’oferta és immensa i d’allò més variada, tant en autors, com en gèneres, estils i formats. Ara, escric, de forma bucòlica, el sentiment que rodeja el dia de Sant Jordi, però intento imaginar com resultaria un dia igual a base de kindles i la resta d’e-books. És clar que la tecnologia en aquest camp ha obert noves portes a la lectura, però, personalment, la fredor i la suposada qüestió pràctica no em convenç (de moment). El format, però, és el de menys. Això ja ho deixo Al vostre gust.

Arxivat a:
Opinió



Participació