1969. Excursionistes manresans camí dels Andes

per Ignasdi Torras i Garcia, 11 de març de 2014 a les 16:09 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de març de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
CRÒNICA SOCIAL. El matí del 23 de juny de 1969, els membres del Centre Excursionista de la Comarca de Bages integrants de l’expedició manresana als Andes de Bolívia, Artur Bargay, Joan Frontera i Amand Redondo, van ser rebuts a l’Ajuntament de Manresa abans de marxar cap a Sud-amèrica.

El tinent d’alcalde d’Esports i Turisme, Climent Roca Llobet, representava l’alcalde Ramon Soldevila Tomasa, absent de la ciutat amb motiu d’un viatge oficial a Madrid. En la recepció hi eren també els regidors Ramon Soler, Antoni Oriol, Antoni Serra, Ricard Puig Vilajuana, regidor d’esports, i Victor Fauró. Acompanyaven els expedicionaris Ramon Salisi Bonastre i el Dr. Josep M. Gasol Almendros, president i vicepresident, respectivament, del Centre Excursionista; Pere Jorba Puigsubirà, expresident, i Joan Creixans, en representació del Centre Excursionista de Catalunya, que va dedicar paraules d’encoratjament als expedicionaris.

 
El ponent d’Esports Climent Roca va felicitar efusivament els visitants, en nom de l’alcalde, i va encarregar als membres de l’expedició que transmetessin una salutació ben cordial a la nació germana i, especialment, en la persona del seu alcalde. També els va desitjar els millors èxits esportius i un feliç retorn a Manresa. El cap de l’expedició, Artur Bargay Subirana, va destacar la constant preparació física i tècnica dels expedicionaris, que des de feia setmanes i mesos van treballar i entrenar a bastament per encarar les dificultats que representa una proesa de tal magnitud.

A la fotografia, Vicenç Comas Panadès, Amand Redondo Arola, Rvd. Josep M. Gasol Almendros, Pere Jorba Puigsubirà, Artur Bargay Subirana, Josep M. Montfort Fàbrega, Climent Roca Llobet, Ricard Puig Vilajuana, Ramon Salisi Bonastre, Joan Frontera, Josep M. Pintó, periodista, i Joan Creixans, del Centre Excursionista de Catalunya.  

Arxiu Comarcal del Bages



Participació