La Gaseta del Manicomi

Des de la Butaca d'en Voltaire. PER L'HOMENOT DE LA PIPA

per L'Homenot de la Pipa, 11 de març de 2014 a les 11:37 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de març de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Il·lustració: Maria Picassó
Diumenge dia 2 de febrer, vaig al llibreter on tinc per costum anar a buscar el meu diari i al vidre de fora hi trobo penjat un pamflet que porta el mateix títol que aquestes ratlles. M’interessa el tema i el llegeixo. Va del ja famós edifici que s’ha de demolir a la plaça Bages i una persona propera al afectats ha escrit entre altres frases: “...o ens hem tornat bojos” i “ ni tret d’un mal somni o d’un manicomi...”.

Sense voler entrar, ja que desconec tots els detalls, en si té raó o no en el fons de l’escrit i amb tot el respecte personal, voldria dir a la persona redactora del pamflet que, en cas de tenir raó, per mi, ja l’ha perdut del tot. Tenim una clara tendència a equiparar allò que no entenem o les conductes/decisions que no ens son favorables a ser producte de la bogeria. Afirmem: “està boig”. Doncs no! una cosa és la bogeria i una altra la inconsciència o les conductes i asseveracions de persones amb poc nivell intel•lectual o que prenen decisions fetes, a consciència , amb mala intenció.

A les unitats de psiquiatria hi van persones malaltes, no hi van jutges o polítics, com es posa en el mateix sac i s’indica en l’escrit. Encara hi ha categories de persones! Per cert, els manicomis fa anys que van tancar. Als fills de sa mare, els que toca i amb plena responsabilitat i als malalts, respecte i dignitat. Recomano entrar a www.obertament.org, i si voleu, doneu la cara, gràcies.Arxivat a:
El Cul del Pou, butacaParticipació