Pastisseria l’Englantina

per Redacció, 25 de febrer de 2014 a les 00:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de febrer de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Tot i que Manresa és un centre comercial, no conserva gaires botigues dignes de ser protegides i conservades. La mateixa natura del comerç fa que contínuament es redissenyin, s’obrin i es tanquin botigues i, a més, al llarg dels darrers anys, el comerç manresà ha patit una gran mutació. El resultat de tot plegat és que, a part de les farmàcies, no tenim gaires botigues tradicionals per catalogar com aquesta pastisseria de la plana de l’Om.

És originària de 1818 i es va dissenyar amb estil neoclàssic. La botiga aprofita tota l'amplada de l'edifici i integra la porta d'accés a l'establiment, dos aparadors a banda i banda i, al lateral dret, la porta d'accés a l'immoble. Els elements decoratius més destacats són les pilastres de pedra negra inserides als extrems de la façana i el rètol tradicional en vidre negre i lletres daurades.

El catàleg de Manresa protegeix la composició de la façana i els seus elements principals, com el sòcol, el rètol i les pilastres, l’estructura interna de l’espai i el seu mobiliari perquè es tracta d’un dels pocs exemples d’establiments tradicionals que han sobreviscut al pas del temps i forma part de la percepció del centre històric que tenim els ciutadans.
 Participació