«Treballes amb una cosa que t’omple i fas un servei per a la resta de la gent»

per Núria Closas, 17 de febrer de 2014 a les 00:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de febrer de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
EMPRENEDORS. L’Anna i el Miquel han obert Llibreria Papasseit, un espai de cultura al barri vell de Manresa on pots trobar llibres a low cost, un fons bibliogràfic i exposicions d’art. La llibreria és a la vegada un racó per a les trobades culturals, recitals poètics o petites interpretacions teatrals.

  Què és per a vosaltres Llibreria Papasseit?
-(Anna Roca) És un espai per a la cultura. Sí que venem llibres de segona mà, però també intentem fer activitats de diferents àmbits culturals o diferents llenguatges. Des de l’art, lectures dramatitzades, poesia, hem fet alguna cosa de cine, hem fet una mica de música... És un espai alternatiu de tot el que és institucional i perquè la gent que està començant pugui trobar un lloc on ensenyar el que fa.
 
Vau celebrar el Tocats de Lletra 2013, a més hi feu exposicions i vermuts poètics.
- ( Miquel Sanchis) Sí, és una excusa per fer el que volem fer.
-(A.R.) Partim d’una idea de negoci petit, de barri, amb un tracte proper. Volem potenciar la cultura en tots els sentits. Des de les institucions se l’estan carregant.
 
Esteu oberts a noves propostes?
-(M.S.) S’hi ha afegit molta gent, no som només ella i jo, hi ha una xarxa al darrere. Ara estem fent les trobades literàries, ens ho van proposar uns amics i ens va encantar, un grup de lectura on tothom llegeix el llibre que vol i després l’explica.
 
Alguna proposta nova?
-(A.R.) De cara la primavera tornarem a fer un cicle de vermuts poètics.
-(M.S.) Intentarem combinar-ho amb algú d’algun lloc del món amb un altre de català i intentar fer un cicle de parelles. En tenim dos d’emparaulats ja, un amazic i una peruana.
 
Què hi pot trobar algú que vingui aquí?
-(M.S.) Tot és de segona mà menys, de moment, llibres autoeditats de persones de Manresa i d’editorials de Manresa com Zenobita i Tigre de Paper. També tenim una biblioteca amb llibres de filosofia, ciència, música, pelis, vinils...
 
Per què low cost?
-(M.S.) La llibreria convencional no ens interessava i ens agrada més la idea de reciclar cultura que no que sigui tot nou.
-(A.R.) En una llibreria de primera mà és molt difícil que puguis tenir un fons com el que nosaltres tenim.
 

Foto: Marta Vidal
 
Surten els números?
-( M.S.) Abans d’obrir vam anar a diverses llibreries de segona mà de Catalunya i ens van animar a fer-ho.
-(A.R.) Tenim clar que d’or no ens en farem, però tenim un espai on es pot fer més o menys el que et dóna la gana, estàs treballant amb una cosa que t’omple i estàs fent un servei per la resta de la gent. Mentre et donin per cobrir despeses i a tu per anar tirant...
 
Emprendre la llibreria ha estat per necessitat o per ganes?
-(M.S.) Una mica les dues coses. Jo ja havia tingut la idea de muntar una biblioteca, però la idea la va tenir una amiga un dia fent birres.
-(A.R.) Va sembrar la llavor. I al cap d’un temps vam decidir mirar si funcionaria i vam anar a fer el curs del CEDEM.
 
Creieu que ara les empreses passen per aquí?
-(A.R.) A petita escala es torna molt a la col·laboració, l’intercanvi. Evidentment segueix havent-hi un ànim de lucre perquè a final de mes has de pagar factures, però sí que cada vegada es tendeix més a buscar un bé que va més enllà del teu benefici propi. Si aconseguim que la plaça Gispert es beneficiï dels tres bars que estan aquí, el Cercle Artístic, nosaltres...
 
Què li diríeu a algú que vol emprendre un negoci?
--(M.S.) Que ho pensi molt. Que no faci una inversió molt gran.
--(A.R.) Sempre animo els que tenen una idea així que més o menys quadra que intentin formalitzar-la una mica i si funciona... per què no?

 
FITXA
Projecte: Llibreria Papasseit.
Data de la idea : Nadal 2012-13.
Data de creació : 29 de juny 2013.
Emprenedors: Anna Roca i Miquel Sanchis.
Sector:  Llibreria.
Definició: Llibreria de segona mà, amb llibres d’editorials locals i autoeditats amb servei de biblioteca, alhora un espai de trobada cultural.
Públic: obert a tothom.
Xarxes socials : https://www.facebook.com/LlibreriaPapasseit , @II_papasseit
 





Participació