Com formigues!

per Ivet Castaño, 11 de febrer de 2014 a les 00:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de febrer de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Mentre el Govern espanyol va pensant amb quin maquillatge presenta les balances fiscals per negar l’evidència o la Corona espanyola arriba a quotes màximes de descrèdit davant el món, nosaltres, els catalans, anem fent feina.

Som d’una mena de manera, especial. Educats per a treballar com formigues, "anar fent" sense mai parar. Tenim només uns mesos per continuar aquest treball laboriós que s’ha hagut d’intensificar aquests últims anys però que ha estat latent des de fa encara molts més. Gràcies a aquest esperit que s’ha sabut transmetre de generació en generació, hem pogut arribar just en aquest punt d’inflexió i ser capaços de decidir el nostre futur.

Reprenent "l’anar fent, sense mai parar" em referia a les innumerables accions desplegades per tot el territori que la societat civil promou. Des de les associacions de veïns fins a les entitats esportives. Tenim un país ric amb col•lectius de tota mena. Un teixit associatiu musculat, fort i potent. Capaç de vehicular moltíssimes persones per una causa comuna. Aquesta xarxa ha estat, també, la que ha ajudat a assentar unes bones bases de la nostra societat catalana i a tenir un paper importantíssim en la construció del que som avui.

El proper 15 de febrer Manresa acollirà de forma unitària l’acte per apel•lar al món associatiu català el suport explícit al Pacte Nacional pel Dret a decidir aprovat pel Parlament de Catalunya. Es pretén desplegar el document a través de pactes locals i comarcals arreu del país per continuar engrandint aquest moviment de cara al pròxim 9 de novembre. Només amb la complicitat, la suma i la col•laboració de tots els àmbits, l’associatiu també, podrem aconseguir una majoria social en el nostre camí cap a la independència.


Arxivat a:
Opinió



Participació