El poder de l'ombra

per àLEX aLEGRE, 7 de maig de 2012 a les 23:22 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de maig de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
LLIBRES. Obrim la secció 'el llibre del mes' amb un dels llibres més demanats del darrer Sant Jordi. Àlex Alegre ens explica alguns detalls de la novel·la "Homes d'honor" del periodista i escriptor Xavier Bosch
"Homes d’honor" no és només el nou llibre de Xavier Bosch, un nou supervendes o una simple nova entrega de les aventures del periodista Dani Santana. No. És tracta d’un llibre que incita el lector a pensar, a reflexionar, a través de les històries del protagonista, que en aquesta entrega canvia de context: ja no són els maldecaps i les trames fosques d’un director d’un diari. Aquest cop, el personatge (que quedarà en la memòria de personatges de la literatura catalana contemporània) lidera un programa de reportatges en una petita cadena de televisió.


En aquesta ocasió, les diferents trames giren al voltant d’una escriptora de best-sellers perseguida per la màfia, el cas del Liceu i l’autenticitat d’un heroi català que potser no és qui tothom es pensa. A través d’un llenguatge amè, que permet una lectura fàcil per a tothom, i a la sempre interessant prosa de l’autor, qui combina de manera magistral intriga i informació, sempre amb un toc d’humor que ajuda a no fer feixugues les histories, el llibre ens porta a un final trepidant, que sorprèn el lector i, el que és més important: el fa pensar.

El llibre ens porta reflexionar sobre els èxits i els fracassos, i com a vegades hi ha victòries que tenen gust a derrota i fracassos que semblen triomfs. Com en la seva anterior novel·la, 'Se sabrà tot' (premi Sant Jordi 2009), l’autor ens parla de les relacions de poder, la capacitat de corrupció que porta intrínseca aquest poder i el que és més inquietant, l’eterna pregunta: el que veiem és el que hi ha, o el que volen que pensem que hi ha?


Participació