Collbaix Singular Blanc 2011

per Joan Sala Pallarés, sommelier de Vins Alsina, 9 de desembre de 2013 a les 00:44 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de desembre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
VINS. Presentem un vi fet amb el cor però fent treballar la ment. És fruit de l’esforç del Josep Maria, del Sebastià i del Gerard. Un vi pensat per ésser l’emblema del Celler El Molí.

Totes les mesures són poques. Taula de tria, premaceració en fred, maceració en premsa, fermentació en acer durant deu dies i acabament de fermentació en bóta de roure francès, criat durant quatre mesos sobre les pròpies mares i un afinament en ampolla d’un any. 



Després d’unes quantes proves, l’anyada 2011 és la primera d’aquest vi, amb un total de 400 ampolles. S’ha elaborat amb macabeu de vinya vella (85%) i picapoll (15%). És un vi amb bona entrada i amplitud, voluminós, llarg i persistent. Aroma intens de fruita tropical (pinya i mango) i de fruita madura i seca (albercoc, préssec de vinya i orellanes). També li trobem notes de rebosteria (brioix) i records de torrats i herbes aromàtiques.

En resum, un vi singular, ideal per acompanyar des de formatges cremosos fins a plats de peix fumat, peixos al forn i qualsevol plat que porti cremes de mantega que mariden perfectament amb els seus tanins.

Arxivat a:
Cultura, collbaix, molí, vins, VINS



Participació