La ciutat reconeix la tasca d’El Pou de la gallina en un acte a l’Ajuntament

per Redacció, 5 de maig de 2012 a les 17:10 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de maig de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Tot i la baixa de Joan Cornet a última hora, l’associació cultural editora de la revista va aconseguir reunir al saló de sessions a tots els alcaldes de l’etapa democràtica, als quals va lliurar una reproducció de l’emblemàtic personatge de còmic Oleguer Bisbal. L’Ajuntament va correspondre-hi, en nom de la ciutadania, amb una placa commemorativa. Recull d'imatges
Un saló de sessions pràcticament ple de personalitats, col·laboradors i membres de la redacció d’ El Pou de la gallina i d’ El Pou Digital va presenciar l’acte més solemne i representatiu del vint-i-cinquè aniversari de la publicació. Després de l’obertura de l’alcalde Valentí Junyent, Jaume Puig, president de l’associació cultural, va glossar el quart de segle d’història a partir dels apunts històrics més representatius del període 1987-2012.


El nombrós públic que va seguir l'acte institucional a la sala de sessions Foto: Ramon Aran

Acte seguit, el periodista de TV3, Esteve Soler, va pronunciar una conferència al voltant de “25 anys per periodisme” en què va relatar els diferents episodis de la seva trajectòria professional que coincideix, precisament, amb la història del Pou . Soler, convidat per a l’ocasió pels organitzadors, va parlar de la seva etapa de reporter i, en especial, del seu període de corresponsal al Pròxim Orient coincidint amb l’atemptat a les Torres Bessones i l’inici de la caiguda de règim de Saddam Hussein a l’Iraq.


Jaume Puig es dirigeix al públic des de la taula presidencial Foto: Ramon Aran

A continuació, va ser el torn de l'exbatlle Juli Sanclimens que, tot i fer un reconeixement a la feina de la revista, va reconèixer que se n’havia donat de baixa de la subscripció després que es fes pública una informació segons ell incerta. El van seguir els exalcaldes Jordi Valls i Josep Camprubí, lluny de mostrar-se contraris a l’activitat i a les opinions de la revista durant la seva alcaldia, van elogiar la publicació pel seu caràcter ciutadà, dinamitzador, crític i independent.

Les últimes intervencions van ser del president de l’ Assocació Catalana de la Premsa Comarcal (ACPC), Carles Ayats i de Josep Riera, secretari de Comunicació del departament de Presidència de la Generalitat. Tots dos van destacar la tasca continuada del Pou i la seva voluntat davant duna doble crisi: econòmica i de l’empresa periodística.

Conclòs l’acte a l’Ajuntament, un sopar de 34 comensals al Cafè-Restaurant l’Om del carrer d’Alfons XII, va permetre fer el brindis corresponent i compartir idees i records entre la generació fundadora, els redactors i col·laboradors més joves i altres convidats en general.

Recull d'imatges de l'acte

Participació