Perunés 2010

per Joan Tomasa Garroset, sommelier de Vins Tomasa, 10 de setembre de 2013 a les 01:29 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de setembre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
VINS. Una nova proposta de la secció que coordina la Confraria de Vins de la Confraria dels Vins del Bages. En aquest cas, un vi elaborat amb garnatxa i criat dins d'una bota de roure francès.

Des del 1764 la família Playà de Castellgalí es dedica a l’elaboració del vi generació rere generació. Van plantar diferents varietats de raïm, entre les quals hi ha la garnatxa. En Carles Playà, a la finca de Can Mas, va creure en el seu potencial i va tornar a replantar la garnatxa negra, poc estesa al Pla del Bages. I d’aquí neix Perunés 2010.

 
Un vi fet 100% de garnatxa negra. Veremada en el seu moment òptim de maduració, amb una vinificació i criança en roure francès molt ben feta. Quan el mirem és net, brillant, de color vermell intens, de capa alta amb un ribet granat morat. Quan l’olorem, la primera impressió és de suavitat, lleugeresa, li surten les fruites vermelles, i subtilment les espècies amb unes vainilles fines, originàries de la criança.

En boca és molt suau, envellutat, fresc amb tanins dolços. Les fruites compotades estan ben integrades i té una llarga persistència.

El Perunés 2010 és el resultat de la feina ben feta, de la recuperació de varietats i d’una excel·lent vinificació.




Participació