Com acabar d’una vegada per totes amb les rates?

Va com va. PER LLUM DEGÀS

per Llum Degàs, 9 de setembre de 2013 a les 13:18 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de setembre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Il·lustració: Laura Estrada
Davant la plaga de rates i ratolins que roseguen la paciència dels manresans i el cablejat dels semàfors de Sant Joan de Vilatorrada, la Comissió Municipal d'Incivisme properament impulsarà una campanya consistent a pintar senyals anti-rates en els indrets més freqüentats per aquests múrids orelluts i mal afaitats. El disseny, similar al dels antipixats, presentarà una rata rosegant un formatge envoltada del senyal de prohibició amb el cercle vermell. El dibuix anirà acompanyat del lema "Això no!". Tant les associacions protectores d'animals com les associacions de dones ja s'hi han manifestat en contra. En el primer cas, perquè consideren que la campanya fomenta la marginació i l'estigmatització de les rates. En el cas de les dones, es critica que la figura representada sigui la d'un rat, en detriment de la igualtat de gènere i d'oportunitats.

A més d'aquesta primera mesura, més dissuasòria, el consistori proposa altres accions com convocar tota la comunitat rataire al parc de l'Agulla i convidar-la a una banyada col•lectiva amb el reclam: “El fons del llac és ple de formatge ratllat". També hi ha qui proposa canviar-los el nom i dir-ne, per exemple, orelluts, de manera que l'epidèmia deixaria de ser de rates per convertir-se en la d'orelluts, cas en el qual el nostre ajuntament podria proposar un referèndum sobre si s'han de perseguir i exterminar o no els orelluts locals. Els partits de l'oposició, però, qualifiquen aquestes propostes d'ineficaces (sobretot aquells els representants dels quals fan les orelles grosses) i insten el govern a actuar amb més eficàcia. Hi ha qui proposa d'empadronar-les com a rates sirianes opositores i, tot seguit, denunciar-ne la infestada al govern gasòfil de Síria. O bé instal•lar fil musical tot al llarg de la xarxa de clavegueram i fer-hi sonar a totes hores els inacabables Goigs de la Llum, en la veu de Gato Pérez i acompanyats dels bidons rítmics de l'incombustible Santi Arisa.




Participació