Fa 25 anys: feien falta equipaments esportius

per Jaume Puig, 17 de juliol de 2013 a les 18:16 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de juliol de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
FA 25 ANYS, AL POU: La Manresa esportiva estava mancada d’unes instal·lacions adequades, segons els directius de l’època. Valentí Junyent, llavors president del C. B. Manresa Joviat, amb l’equip sènior femení a la primera divisió estatal, explicava que tenien en plena construcció el seu pavelló cobert i des de l’Ajuntament asseguraven que estava a punt el projecte d’un nou pavelló al Congost, amb una capacitat per a 5.000 espectadors, que utilitzaria bàsicament el Manresa Esportiu Bàsquet.

En el tema central del mes, Jordi Castro recollia que a principis de 1989 havia d’estar acabat el nou pavelló del Pujolet i, pel que fa a piscines, el president del Club Natació Manresa, Lluís Trapé, comentava que s’estava gestionant la construcció d’una nova piscina coberta, d’homologació internacional. En aquella època, el CE Manresa jugava a tercera nacional de futbol i havia deixat el vell Pujolet per anar al Nou Estadi del Congost, encara a mig fer i sense il·luminació. D’altra banda, el Club Stick Manresa –que jugava a segona nacional d’hoquei—feia servir la pista coberta dels Dolors, que també era utilitzada per la seva secció de patinatge i el Bàdminton Manresa.


Portada del número 14 del Pou de la Gallina Foto: Arxiu EPG



Imatge restrospectiva de l'entrada del Vell Congost Foto: Arxiu EPG


Verds i Alternativa Verda
 
Es complien cinc anys de l’existència de l’ecologisme legalitzat a l’estat i en el reportatge de Sílvia Rodríguez i Jordi Sardans s’analitzava la força dels Verds i d’Alternativa Verda, els dos grups que actuaven a la comarca. El portaveu dels Verds, l’advocat Marc Viader, declarava que el seu moviment no era mediambientalista, sinó que propugnaven un canvi de societat. I el portaveu al Bages d’Alternativa Verda, Antoni Espinosa, afirmava que ells s’inspiraven en una filosofia alliberadora en l’àmbit social i individual, amb una clara voluntat de construir una societat alternativa. Els dos moviments, des de les seves diferències, es manifestaven esperançats en el creixement de la consciència ecològica.
 
Avalot de les faves i eleccions
 
El dia 11 de juny, en commemoració dels 300 anys dels fets ocorreguts a la ciutat, coneguts com l’Avalot de les faves, es van llançar 2.000 quilos de faves entre els bàndols formats per favets i tremendos, a la plaça Major. Posteriorment, el gremi d’hostaleria va servir faves a la manresana, en el mateix indret. El dia 29 de maig s’havien fet les terceres eleccions al Parlament de Catalunya. A Manresa hi havia hagut una participació del 65,5 % i hi havia guanyat CiU, amb 18.686 vots, seguits del PSC amb 8.247; ERC, 1.952; IC, 1.796; AP, 1.014 i CDS, 956. L’alcalde Sanclimens, que quinze dies més tard anunciava que l’Ajuntament retirava el projecte del Viaducte de Sant Ignasi, seria l’únic diputat electe manresà i Joan Cornet feia públic que se n’anava a Brussel·les.



Participació