Informació, decisió, compromís

per Pere Culell, 19 de juny de 2013 a les 10:59 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de juny de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les retallades estan fent molt mal a l'estat del benestar de la nostra nació. Catalunya ha fet, des del 2010, el 24% de totes les retallades de les comunitats. A més, és la comunitat que més diners ha de dedicar al deute i als interessos. És que hem gestionat especialment pitjor que les altres comunitats? O és que hi té a veure l'espoli fiscal, la manca crònica d'inversions de l'Estat o els deutes que no ens paguen?

La crisi ha posat en evidència que Catalunya ha estat menystinguda durant segles, que les inversions han estat fetes amb visió radial i centralista, que han perseguit la nostra llengua i ho segueixen fent. Perquè mentre no hi havia crisi i la mamella anava donant, el nostre poble ha estat mesell a tots aquests fets.

I les coses han canviat: molts conciutadans s’han adonat d'aquests fets, han vist que som un país explotat, que és viable, que té iniciativa, que produïm prou riquesa per no haver de fer les retallades actuals, i encara poder ajudar els altres.

Hi ha qui intenta treure benefici sectari d'aquesta situació, fent mirar els catalans cap a la Generalitat, cap al Parlament o cap als nostres consellers. I el mal ve de la Moncloa, de las Cortes i dels ministres espanyols.

El procés de transició nacional només pot acabar de dues maneres: assenyalant Madrid i votant quin futur volem, o assenyalant Barcelona i destruint no només el procés, sinó recentralitzant l'Estat espanyol.

Siguem-ne conscients, informem-nos i expliquem-ho. El nostre futur depèn de nosaltres i de la nostra actitud.

Arxivat a:
Opinió



Participació