Solidaris, per sobre de tot!

Des de la Butaca d'en Voltaire. PER L'HOMENOT DE LA PIPA

per L'Homenot de la Pipa, 5 de juny de 2013 a les 12:06 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de juny de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Il·lustració: Maria Picassó
Les anècdotes del dia a dia no expliquen tota la realitat de la nostra ciutat, però poden enfosquir un ambient i una cofoia flaire que som una societat, la catalana, solidaria.


Anècdota primera: cotxe estacionat davant de un edifici públic, ha arribat i aparcat fa uns minuts en un espai reservat per a minusvàlids, surt la conductora, posa el paperet de minusvàlid al tablier del cotxe i se’n va, ben decidida, de compres; un company al costat meu observa que és una familiar directa del minusvàlid (coneix la interfecta), la conductora està lliure de qualsevol anomalia física i psíquica, surt del cotxe i se’n va de compres; i la targeta, ai las! La targeta és del nebot!

Anècdota segona. Lloc: ambulatori del CAP Bages davant del Servei d’Urgències, espai reservat per a minusvàlids. Fira de l’Ascensió de Manresa i no es pot passar, amb cotxe pel Passeig i a l’ambulatori entren i surten usuaris i vénen cotxes amb persones amb dificultat per caminar i moure’s que fins i tot tenen dificultats per desencotxar. De cop, arriba un cotxe amb dues parelles de certa edat, i en veure el lloc reservat hi aparquen i en surten per anar a donar el vol per la fira. Altra vegada, el meu amic, s’adreça al que conduïa i fa l’observació que està ocupant un lloc necessari per a altres persones i que no van a l’ambulatori per visitar-se. El conductor respon que ell té targeta! Dimoni, és un conegut per tothom a la ciutat ! La resposta de l’amic és que n’està fent un mal ús! Mentrestant el zelador i xofer de l’ambulatori, xerrant a la mateixa vorera continuen en animada conversa amb un “ja us apanyareu” evident.


A part del banc dels aliments i altres històries, la responsabilitat i compromís comença per la solidaritat entre els afectats. Les conductes corruptes a escala individual són una rèplica que la corrupció es innata amb el bestiar humà?

Continuarà...


Arxivat a:
El Cul del Pou, butacaParticipació