Etiqueta geoparc

Falla del Guix

INDRETS. La Séquia ha portat l’aigua a Manresa i part del Pla de Bages des del segle XIV. Ho fa seguint un traçat força paral·lel al Llobregat. Al llarg del traçat passa per multitud de llocs interessants per molts motius: naturals, històrics, d’enginyeria, però també geològics. I un d’ells és el tram al seu pas per Sallent. 

Les Muntanyes Russes

INDRETS. En la majoria de recorreguts que es fan pel territori és fàcil que s’acabi desviant l’atenció cap als elements costaners de l’antic mar del Paleogen. És normal, ja que són els relleus magnífics de Montserrat i el Montcau, antics ventalls deltaics, que defineixen la silueta en l’horitzó al sud del Geoparc. 

La serra de Castelltallat

INDRETS.  El 2004 la Serra de Castelltallat va entrar a formar part del Pla d’Espais d’Interès Natural (PEIN) de la Generalitat de Catalunya, i a la Xarxa europea Natura 2000, el 2006. El motiu principal és el complex mosaic que barreja paisatge mediterrani i submediterrani en una zona i extensió en què és estrany trobar-ho. S’hi barregen, depenent de l’orientació del vessant, unes varietats o altres de vegetació.

El pont Foradat, racó d'interès geològic

INDRETS. El Geoparc de la Catalunya Central té elements geològics que són reconeguts i admirats arreu del món, no només pels experts, sinó també per milers de visitants. Els més destacats són Montserrat, Súria, Cardona, les coves del Toll de Moià i del Salnitre a Collbató i el massís de Sant Llorenç del Munt. Però també és ple de racons on la geologia es mostra, a una escala més petita, de manera espectacular i singular. És el cas del pont Foradat o de les Arnaules.
Pàgina 1 de 1
  
Associació Cultural El Pou De La Gallina | NIF: G-58376682 | Carrer Sobrerroca 26, 1r 1a | Apartat de Correus 1 - Manresa | Tlf/Fax: 93 872 50 18 | elpou@elpou.cat | Condicions d'ús
Ús de cookies
Utilitzem galetes pròpies i de tercers per mesurar i gestionar les visites a la web, com també per recordar els usuaris que hi accedeixen. Si accepta la seva instal·lació, considerem que accepta el seu ús. Per canviar-ne la configuració o obtenir informació sobre la nostra política de galetes premi aquí.