VINS DEL BAGES

​Abadal Arboset

Projecte de la família Roqueta d’elaboració de vins com a principis del segle passat, al mas Arboset, on disposen d’una tina de pedra seca voltada de vinyes de més de vuitanta anys.

per Joan Tomasa, sommelier de Vins Tomasa, 25 d'octubre de 2021 a les 11:58 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Recuperen deu varietats, blanques i negres: mandó, picapoll, sumoll, punxó fort, cap pelat, cua de moltó, malvasia de Manresa, pansera, fumat i cap negre. I l’enòleg Miquel Palau crea un cupatge especial. Fermentat dins la tina de pedra seca pel mètode de brescat tradicional. Macerat amb pigeage manual i acabat al celler. Criança de dotze mesos, 60% en àmfora d’argila i 40% en bota de roure de 500 litres. Vi de capa baixa molt lleugera, de color vermell cirera. En olorar-lo, les sensacions de fruites de bosc i herbes balsàmiques aromàtiques, romaní i farigola, són intenses i agradables. En boca és elegant, suau, amb acidesa ben marcada però integrada, hi trobem fruita madura, tocs balsàmics i sensacions agradables de les plantes aromàtiques. Ventall ampli de maridatge o per gaudir d’una copa a mig matí o a mitja tarda. Una oda a les sensacions de les vinificacions de fa setanta anys, però amb l’elegància d’un vi elaborat amb tecnologia moderna.

Preu de venda: 48 euros



Participació