La Guàrdia Civil ens obria les portes

per Jaume Puig, 26 de febrer de 2018 a les 10:40 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de febrer de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
FA 25 ANYS. El tema central de la revista, elaborat per Ramon Fontdevila, analitzava els resultats de la reforma de l’Assistència Primària a la ciutat. 

Quedaven pendents els CAP del barri vell i el de la carretera de Santpedor, i la gestió privada continuava apedaçant la manca de recursos del sector públic. Però un dels reportatges destacats era el que signava Àngels Fusté, sobre la caserna de la Guàrdia Civil (a la portada hi constava per error "La Guerra Civil ens obre les portes", en una d’aquelles pífies que s’esmunyen en els mitjans de comunicació). El reportatge incloïa una entrevista al nou tinent coronel de la 412 comandància, Jaume Samsó, que posteriorment dirigiria el Servei Català de Trànsit, i que explicava a la revista el creixement de l’equipament, que llavors coordinava més d’un miler d’efectius. Samsó hi expressava la voluntat de la comandància de tenir bones relacions amb els veïns, però les associacions lamentaven l’hermetisme del cos.
 
Moria mossèn Junyent
 
El dia 16 de gener moria a Vic mossèn Josep Junyent i Rafart, vinculat durant trenta anys a Manresa. El dia abans, Josep Prat havia sumit la presidència de la Jove Cambra. Continuant amb el capítol de nomenaments, el dia 20, Benjamí Garcia era nomenat nou president del Bàsquet Manresa. I el dia 25, Ramon Llobet deixava el càrrec de vicepresident de la Cambra de Comerç i Indústria. 



Participació