La Baula d'Exibis

per Josep Pelegrín, sommelier d'Escola Joviat, 14 de desembre de 2016 a les 10:45 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de desembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
VINS DEL BAGES. Fruit de la passió que el Joan Soler sent per la nostra terra, el Bages, pel seu intens passat vitivinícola, i pel seu brillant futur, neix La Baula, un vi elaborat amb les varietats autòctones Sumoll i Mandó, varietats que s’estan recuperant i tornant a entendre. Vi gens comú, com tampoc no ho és el cupatge que el compon. 
De colors i tonalitats poc intenses, però molt atractives, en nas ens aporta un ventall d’aromes que ens aboquen a un paisatge de tardor, com el que podem trobar  aquests dies voltant per les nostres vinyes: fulles seques, fruits de tardor. Però sempre amb una frescor cítrics en compota que evoquen els matins de casa nostra, amb el paisatge cobert de boires, i les primeres gebrades sobre les fulles del terra. 
 
En boca, la sensació de calidesa s’entrellaça amb una frescor que exerceix de fil conductor, que  allarga l’agradable pas del vi per la boca. Rústic, tens, subtil, cruixent, juganer, viu. Diferent. Vi apte només per a aquelles persones interessades a conèixer el comportament d’aquestes dues varietats tan nostres quan les vinifiques amb tot el respecte i la humilitat de qui les està tornant a aprendre a treballar.
 
 
PVP: 20 €


Visita el lloc web de Can Serra dels Exibis



Participació