Concerts de l’Ajuntament i Joventuts Musicals als setanta

per Ignasi Torras i Garcia, 17 de març de 2015 a les 19:47 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de març de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
CRÒNICA SOCIAL. Entre els anys 1970 i 1973 l’Ajuntament de Manresa i Joventuts Musicals de Manresa van organitzar diversos concerts, amb el suport de Caixa d’Estalvis de Manresa. Una mostra més de la tasca de l’extinta obra social de la caixa de la ciutat.

La Coral Sant Jordi de Barcelona va interpretar obres de l’escola montserratina i la Missa d’Igor Stravinsky, amb acompanyament d’orgue, violoncel, doble quintet de vent i solistes. L’Orquestra Filharmònica de Barcelona, amb l’Orfeó Manresà, la soprano Francesca Callao, la contralt Montserrat Martorell, el tenor Joan Farré, el baríton Josep M. Descarga i el flautista Salvador Gratacós van interpretar un programa mozartià: la Serenata Nocturna , el motet Exultate Jubilate , el Concert en Sol Major i la Missa de la Coronació.

Foto: Arxiu Comarcal del Bages

També van visitar Manresa i van oferir concerts formacions com el Cor Madrigal del Conservatori Ciprian Porumbescu de Bucarest, la Süddeutsches Jugend Sinfonie Orchester (Orquestra Filharmònica d’Alemanya del Sud), els cors de la Catedral de Santa Eduvigis de Berlín, sota la direcció d’Anton Lippe, el cor Petits Cantors de Viena i la Young Israel Strings, sota la direcció de Shalom Ronly-Riklis, i l’Orquestra Simfònica Juvenil de Renània del Nord i Westfàlia, sota la direcció de Martin Stephanie. El 4 de novembre de 1970 van oferir un concert a la basílica de la Seu de Manresa els cors de la Catedral de Santa Eduvigis, de Berlín, amb obres d’Antoine de Févin, Anton Bruckner, Melchior Vulpius, Hans Leo Hassler, G. P. da Palestrina, Orlando di Lasso, Antonio Lotti, Clemens non Papa, J. P. Sweelinck i Johann Sebastian Bach. Van fer una interpretació bellíssima que fou seguida per un gran nombre d’assistents.





Participació