PROPOSTES

Les propostes culturals d'octubre 2023

Recomanacions cinematogràfiques, musicals i teatrals per aquesta tardor.

per Laura Vidal, Marc Vilanova i Joan Morros, 9 d'octubre de 2023 a les 10:36 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 d'octubre de 2023 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

CINEMA

The Atlàntida picture show

Laura Vidal

Navegant per la xarxa em vaig trobar amb aquesta pregunta: “Recordes l’Atlàntida?” i de cop es va activar la meva nostàlgia manresana, i tant que la recordo! Disney, La guerra de les galàxies, Matrix... el cinema a cinc minuts de casa i amb gelat de postres. Però també recordo el 2012, any en què vaig haver d’escriure que tot això s’acabava i que l’Atlàntida tancava. Doncs de nostàlgics no n’hi ha pocs i és que s’acaba de presentar una iniciativa que, apel·lant a aquests bonics records, pretén recuperar-ne l’esperit o si més no les bones pel·lícules que s’hi van veure durant tants anys, i a partir d’aquest octubre es projectaran al Bages Centre títols emblemàtics com The Nightmare before Christmas, The Rocky Horror Picture Show o la trilogia The Lord of the Rings, tot en versió original i amb companys de luxe com són la gent del Festival Clam i del Galliner que prometen un bon espectacle. Ben tornada, Atlàntida!

 

MÚSICA

Carles Cases i Pau Vallvé

Marc Vilanova

Iniciarem les propostes d'aquest mes amb un artista d'allò més nostrat, com és la nova visita que el compositor sallentí Carles Cases farà al teatre Kursaal en col·laboració amb el Clam, el Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya, presentant el seu nou disc París- Casablanca-New York, amb temes de bandes sonores pròpies interpretats per una formació acústica, que recorrerà músiques de diferents èpoques, estils i parts del món (França, Mauritània, Argentina, Mèxic, Estats Units o Cuba) i que inclourà jazz, bolero, música romàntica o sons africans (diumenge, 15 d'octubre, 18 h). I sense canviar d'espai, els amants dels gèneres més alternatius tenen una cita amb el concert que l'inclassificable Pau Vallvé farà a la nostra ciutat amb un nou disc sota el braç i una nova banda per interpretar les noves cançons i altres del seu repertori habitual (dissabte, 21 d'octubre, 20 h).
 

TEATRE

El comiat de Dagoll Dagom

Joan Morros

Del 12 al 14 d'octubre, la sala gran del Kursaal acollirà la que serà la darrera producció del grup teatral Dagoll Dagom, que tanca mig segle de vida amb un gran espectacle, cent per cent musical, a partir d'una obra curta  de Santiago Rusiñol. L'alegria que passa  és com un gran ventall que s'obre per explicar una història que conté dosis d'intriga, d'odi, de gelosia, d'amor, de conformisme, de somni, d'humor, de repressió, d'obrerisme, de caciquisme, de llibertat i de feminisme.  Dagoll Dagom, que a Manresa vam poder veure per primera vegada  a la Sala Loiola l'any 1978, amb el muntatge No hablaré en clase, ha trobat en el seu darrer muntatge un equilibri perfecte entre l'espectacularitat comercial i la voluntat de despertar consciències. Aquesta tardor arriba a Manresa un musical en català recomanable per a totes les edats.

 



Participació