PROPOSTES

Les propostes culturals de juny 2023

Recomanacions d'art, teatre i cinema per acabar bé el curs.

per Maria Camp, Rosa Clarena i Laura Vidal, 9 de juny de 2023 a les 10:59 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de juny de 2023 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
 

ART

Dues visions de natura

Maria Camp

Aquest mes us proposem visitar dues exposicions que, des de visions diferents però amb la mateixa tècnica, treballen conceptualment a partir d’elements naturals. Fins al 9 de juny, al Cercle Artístic de Manresa, trobarem la mostra del treball d’Aina Sallés Petricor, on la natura, l’aigua i el sol són els protagonistes, que ens volen connectar amb les olors de les primeres pluges després d’un temps de sequera. Obres fetes majoritàriament amb pintura acrílica sobre fusta i algunes aquarel·les en paper. L’altra exposició que us proposem és de Josep Morral, amb motiu d’haver rebut el Premi Lacetània a la Projecció Artística. Sota el títol De llum i aire, ens presenta un recull d’obres on investiga la relació del món vegetal amb la llum i l’aire com a energies vitals. També treballades fonamentalment amb pintura acrílica, juga amb les formes radials i obertes que recorden les connexions neuronals, els nervis de les fulles, les arrels… Es podrà visitar a partir del dia 16 al Casino.

 

TEATRE 

Segona Nit de MusiKaals al Kursaal

Rosa Clarena

Aquest mes de juny acaba la programació estable al teatre Kursaal de Manresa però, com l’any passat, enguany tornarem a acomiadar del tot la temporada a ritme de musical. La sala gran del Kursaal acollirà el dijous 6 de juliol la segona edició de la Nit de MusiKaals, amb la participació d’actors i actrius que s'han format al Bages i que s'han fet un lloc dins l'escena nacional del gènere musical. Gina Gonfaus, Clara Badia, Pedro Da Costa, Bernat Barat, Júlia Garrido, Aina Serra i Ferran Valdívia seran els intèrprets d'aquesta segona Nit de MusiKaals, que enguany tindrà els musicals de Disney com a protagonistes. Sota la direcció musical de Dídac Flores, que ja va dirigir l’edició anterior, us convidem a venir al Kursaal per deixar-vos seduir pel gènere del musical i, sobretot, venir a conèixer el talent d’aquests joves artistes de la comarca.
 

Foto: MEES

 

CINEMA

Indiana Jones i el dial del destí

Laura Vidal
 

Sí, falten uns quants dies perquè s'estreni (el 30 de juny). Sí, és la cinquena pel·lícula i l’última no ens va acabar de fer el pes (excepte per la sempre fantàstica Cate Blanchett i el retorn de l'enyoradíssima Marion). Però sí, es tracta d'Indiana Jones i amb ell se'ns remou un sentiment de nostàlgia que ens porta a pensar «i si la vaig a veure?». Estrenada al recent Festival de Canes, l’última aventura de l'arqueòleg Henry Jones Jr. ens trasllada als anys seixanta, en període de Guerra Freda i de batalla entre potències per arribar a la Lluna, però no s'oblida de fer un doble joc històric perquè puguem veure com un rejovenit Indy segueix enfrontant-se als nazis. Amb aquest panorama el ja gairebé retirat protagonista és cridat a viure la que probablement serà la seva última aventura, esgrimint els seus tocs d'humor que tant agraden als fans de la saga, alguna picada d'ullet a la nostàlgia i també grans moments d'acció, de vegades exagerada tenint en compte que l'incombustible Harrison Ford ja ronda la vuitantena. Hi trobarem la millor pel·lícula d'Indiana Jones? No. Trobarem a faltar la mà de Spielberg darrere la càmera? Probablement. Ens servirà per acomiadar l'heroi? Sí. Per això i pels bons records, gràcies Indiana.
 



Participació