Un pregó del Pou obre les Festes del Barri Antic

per Redacció, 11 de juny de 2012 a les 17:49 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de juny de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El cap de redacció d’El Pou de la gallina i director d’El Pou digital, Carles Claret, va obrir les festes del barri amb un discurs contundent que apel·lava a la unitat d’entitats i polítics per aturar la degradació del nucli antic de la ciutat. La coral Lupulus Ensembla va cloure l’acte amb un minirecital de música religiosa.
Un centenar de persones, comptant-hi l’alcalde, Valentí Junyent, i el regidor de Cultura, Joan Calmet, així com els membres de la junta de l’associació de veïns, es van aplegar aquest divendres 8 de juny al claustre del Convent de les Clarisses del carrer Talamanca per donar el tret de sortida a les Festes del Barri Antic. Aquest any, i amb motiu del 25è aniversari de la revista, el col•lectiu veïnal organitzador va encomanar el pregó a un representant d’ El Pou.


Carles Claret, Valentí Junyent i Joan Calmet, poc abans de començar l'acte Foto: Jaume Ferrer

Va ser Carles Claret, cap de redacció, l’encarregat d’entomar l’encàrrec amb un discurs directe i compromès amb la realitat social i econòmica del barri. El també director d' El Pou digital va denunciar els diferents “bunyols” urbanístics que s’han fet al barri, especialment en els últims anys. “La Reforma és un decorat de formigó excel·lent, però ha esdevingut (com molts altres punts) un monòlit inert, una natura morta per a la ciutadania on costarà que hi torni haver activitat, que hi torni a haver vida.” va pregonar.


Entre els passatges més destacats del pregó, Claret també es va referir a la necessitat de conviure amb les altres taxes d’immigració al barri. “Sovint, el desconeixement de les persones nouvingudes i dels costums fa que en desconfiem. De la mateixa manera, també l’immigrant per por i en actitud de defensa davant d’allò estrany, sovint, també tanca les portes a l’entorn d’aquí. (...) Davant de l’integrisme i la il·legalitat amb les quals festegen i especulen alguns immigrants també calen denúncies i aproximacions per fer-los entendre quines són les regles del joc de la convivència en aquest punt de la geografia planetària. Un punt on, existeix la llibertat individual de les persones independentment de la seva raça i sexe. Una llibertat que acaba just on comença la d’una altra persona, ja sigui un veí, un familiar, la parella o els propis fills i filles.”

Carles Claret, durant el pregó, acompanyat del jove violinista Pítia Claret Foto: Jaume Ferrer

El colofó del pregó va ser la intervenció del jove violinista, Pítia Claret (nebot del pregoner), de tant sols onze anys, que va subratllar musicalment els versos del sonet “Em plau d’atzar...” de Josep Vicenç Foix, corresponent al recull “Sol i de dol” del poeta barceloní.

L’acte va acabar amb unes breus paraules de l’alcalde, Valentí Junyent, que van precedir l’actuació de la coral Lupulus Ensembla que va oferir mitja dotzena de temes religiosos molt adequats per al marc on es va portar a terme l’acte. El director del cor, Oriol Vila, va rebre, en forma de ram, l’agraïment dels seus companys després d’un any de direcció.

La coral Lupulus Ensembla durant la seva actuació Foto: Jaume Ferrer

L’Associació de Veïns també va lliurar tant a la coral com a El Pou de la gallina una reproducció del cartell del programa d’actes. Mitja hora més tard, a la Plaça Major, es va portar a terme un sopar solidari amb més d’un centenar de persones. Un àpat en el qual els comensals van poder tastar plats d’origen marroquí, senegalès, libanès, rus i català.

L’acte va acabar amb unes breus paraules de l’alcalde, Valentí Junyent, que van precedir l’actuació de la coral Lupulus Ensembla que va oferir mitja dotzena de temes religiosos molt adequats per al marc on es va portar a terme l’acte. El director del cor, Oriol Vila, va rebre, en forma de ram, l’agraïment dels seus companys després d’un any de direcció.

 




Participació