Els Inconformistes reciten a la Llibreria Papasseit

per Carles Morell, 17 de setembre de 2013 a les 22:37 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de setembre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
 CULTURA-POESIA. El dia 21 la llibreria manresana acollirà un recital de poesia a càrrec d’Inconformistes, col·lectiu que edita la revista literària del mateix nom.

La Llibreria Papasseit, llibreria low-cost, va obrir a Manresa fa pocs mesos amb la finalitat d’oferir al púbic un servei tan nou, a la ciutat, com necessari: la venda de llibres de segona mà. Els seus propietaris, l’Anna i el Miquel, coneixedors de la falta d’un local d’aquestes característiques, van decidir apostar per la cultura i van posar la seva empremta a la plaça Gispert. El ventall d’oportunitats és prou ampli. De Kazuo Ishiguro a Houllebecq. Tenen, fins i tot, lectures obligatòries de la primària i de la secundària, dos per un en la col·lecció Vaixell de vapor durant el mes de setembre... I això no és tot, comencen a organitzar activitats culturals. El plànning pinta de meravella: una activitat el primer dissabte de cada mes.

En aquests termes, aquest dissabte dia 21 de setembre, com a obertura d’aquesta temporada d’actes emmarcats dins l’amabilitat dels dos herois llibreters (que saben què és, sens dubte, com Papasseit, guardar fusta al moll) l’espai acollirà, encara a fora la plaça, si el temps així ho accepta, un recital de poesia a tres veus a càrrec de part del col·lectiu de la revista Inconformistes. Paula Alba Rodríguez, Sara Serrano i un servidor llegirem poemes propis i de Salvat-Papasseit, en honor al nom de la llibreria.

Val a dir que els Inconformistes vam renéixer per picar com el paper de vidre a la Universitat Autònoma de Barcelona fa tres anys, tot i que els col·laboradors vénen de llocs tan diversos com Granada o els Estats Units, i que els seus integrants construïm, acollim i articulem des de debats i articles de fons sobre temes diversos, entrevistes a personatges de la cultura com en Jaume Cabré o en Màrius Serra, a l’estricta creació literària, sigui conte o poesia, en aquest cas.  El Punt-Avui va entaforar-nos en un article titulat “Desobediència i poesia”, amb data del 31 de maig de 2012: “aposten per ser desobedients”. Encara no sabem el perquè de l’entaforament. Intuïm això de la desobediència.





Participació