MANRESA, ESPÒILER 2022

​L’erupció del Puigterrà

per Emissari 2022, 15 d'octubre de 2021 a les 10:55 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
He parlat amb el K. I. D., un manresà a qui l’any ignasià va canviar la vida dràsticament. Ell mateix, amb la seva discapacitat de síntesi, ens descriu la seva experiència:
 

«Jo era un puto marrec de deu anys. El que més m’agradava del cole era l’assignatura de les onze del matí, i no se’m donaven massa bé les ciències naturals, massa avorrides, almenys fins que l’escola va convocar un concurs de projectes científics. Recordo que aleshores, mentre els meus pares emprenien la cirrosi al bar del barri, jo passava les tardes, vespres i nits sol a casa. Assegut al sofà, il·luminat pel televisor, amb l’emissió en directe de l’erupció del volcà Cumbre Vieja de l’illa de La Palma. Era la llar de foc dels pobres. Les imatges del magma devorant-ho tot em van motivar a fer un volcà per al concurs de ciències. Vaig fer una maqueta cutre de Manresa i vaig convertir el turó de Puigterrà en un volcà de plastilina que entrava en erupció a partir d’uns reactius. Molt bàsic, però suficient per guanyar el certamen infantil. El que no m’esperava és que aquell era en realitat el Concurs d’adjudicació d’un acte turístic per a l’any 2022, convocat incomprensiblement per l’Ajuntament de Manresa –que ja venia de coronar-se amb altres concursos polèmics. Era clar que el consistori intentava diluir tanta merda espiritual del 2022 amb algun esdeveniment que es basés en algun fonament científic. I si a més a més podien aprofitar l’èxit del turisme volcànic promogut per les declaracions sísmiques de la ministra espanyola d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, millor. I a mi, tot allò em va anar de perles, si no fos perquè el meu pare, com a tutor legal, em va acompanyar amb la seva serenor a través de tota l’experiència... Ell va ser l’encarregat de comprar tots els components per provocar la reacció que simularia l’erupció del Puigterrà. Però, evidentment, com que ell no tenia mesura ni amb les substàncies en pols ni amb les líquides, es va passar amb el nombre de bidons del reactiu i la va embolicar. La simulació de volcà va generar uns quants centenars de metres cúbics d’espuma més dels que jo havia previst a través d’una regla de tres. Epic fail. Els carrers de l’entorn de Puigterrà encara avui romanen tenyits pel colorant vermell... Pots dir-li a l’alcalde que mogui fils per treure’m d’aquí?».
 
Se’ns acaben els minuts i el K. I. D. s’acomiada a través del vidre de la sala de visites de Lledoners. Amb els diners que va rebre de l’Ajuntament, va escapar de casa amb només deu anys i es va fer youtuber mentre experimentava amb reaccions químiques. Malauradament, just quan va arribar al milió de seguidors, va ser condemnat per haver fos, suposadament de manera involuntària, més de 500 persones que celebraven l’oktoberfest, entre les quals hi havia els seus pares.



Participació