Events a Manresa

per Antoni Daura, 20 de juliol de 2021 a les 07:03 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de juliol de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Darrerament s’han celebrat a la nostra ciutat un parell d’esdeveniments d’àmbit nacional dels quals n’ha estat seu. Per una banda, dels dies 1 al 3 de juliol, la celebració de la tercera edició de la Universitat Catalana d’Estiu. I, per altra part, la primera edició del 7 al 10 de juliol, de la Mobile Week, una iniciativa directament vinculada al Mobile World Capital Barcelona, de grans transcendència internacional. En ambdós casos, en un context complex derivat de les restriccions causades per la maleïda Covid-19. En el primer, cal recordar que la versió manresana de la tradicional universitat que es celebra a l’agost a Prada de Confelnt (Catalunya Nord) es va celebrar per primera vegada, per iniciativa de l’entitat Gest! l’any 2018. Mentre la segona, liderada per l’Ajuntament, TIC Bages i la UPC, s’ha estrenat enguany. En ambdós casos les sinergies amb altres institucions (FUB, Cambra de Comerç, Althaia…) ha estat fonamental per portar-les a bon terme.
 

No es tracta, evidentment, d’esdeveniments fonamentals per a Manresa, però sí que ajuden força a visualitzar-la com un punt interessant i preparat per acollir actes i sessions d’aquest tipus. La centralitat geogràfica hi contribueix en gran manera, com també l’existència d’entitats vives i actives que les promouen, experiència organitzativa i unes infraestructures adequades. Aquestes darreres no són, tanmateix, suficients ja que es troba a faltar una major oferta hotelera, però en qualsevol cas no és, ara per ara, un handicap insalvable. Si bé s’ha de tenir present si tenim visió de futur.
 
Uns dels problemes clàssics de la ciutat ha estat el seu poc pes –si més no mediàtic, llevat de l’àmbit esportiu- en el context català en diversos nivells: polític, empresarial, institucional… Hi ha contribuït, ben segur, la falta de major ambició i l’autoestima de tos plegats, com també no tenir prou reconeixement com a capital administrativa pel pes demogràfic i econòmic que realment tenim. Però si hom mira cap endins pot veure clarament que les possibilitats són importants: a mig camí entre la mar i la muntanya, prop de la corona metropolitana barcelonina, a menys de dues hores de qualsevol comarca del Principat, una bona gastronomia, diversitat paisatgística i del patrimoni històricoartístic amb possibilitats d’atracció turística…
 

Convé, doncs, seguir amb aquesta línia i demanar una major participació als congressos i jornades que es puguin organitzar d’ara en endavant, ja siguin d’iniciativa pròpia o forana. La nova manera d’interacció social, lligada a la pandèmia que no encara acaba, pot fer que hi hagi noves maneres de participació, essent en bona part virtuals i, doncs, a distància. Però això no vol pas dir que, encara que sigui amb públic reduït i seguint els protocols de distància física adients, la seu pugui ser Manresa. Una cosa no treu pas l’altra. Esperem que així sigui.
Arxivat a:
Opinió



Participació