TEMES DEL POU

La revista El Pou de la gallina de novembre parla de ‘Morir a Manresa’

A causa de la situació sanitària, queda suspesa la presentació habitual a la Sala d'Actes del Centre Cultural del Casino, que esperem reprendre aviat.

per El Pou, 4 de novembre de 2020 a les 10:59 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de novembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Portada del número 369. Novembre 2020.


Aquest dijous, 5 de novembre, surt a la venda la revista El Pou de la gallina, amb el tema central dedicat a analitzar el sector de les funeràries, en un moment de creixement de les incineracions. La persona entrevistada a fons és l’enginyer industrial Josep Portabella, besnet de la família propietària de la fàbrica dels Panyos, des del 1866.

 
Manresa és la ciutat catalana que té més empreses funeràries en funcionament. Dos dels grups privats que hi treballen controlen un terç del sector a Catalunya. Mémora disposa de 34 tanatoris i 151 sales de vetlla, i Àltima, té 29 tanatoris i 123 sales. Analitzem el sector en un moment de creixement de les incineracions i en què les defuncions s’han gairebé triplicat durant els mesos més àlgids del coronavirus. A finals d’octubre, l’hospital Sant Joan de Déu sumava 183 defuncions per covid-19 des de l’inici de la crisi, que sumades a les 65 que hi ha hagut a l’hospital de Sant Andreu fan un còmput global de 248 defuncions per coronavirus a la ciutat. 
Arxivat a:
Temes del Pou



Participació