Redacció d’Ona7 Ràdio, el dia abans d’emetre (1984)

per J.S., 20 de febrer de 2019 a les 11:29 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de febrer de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
CRÒNICA SOCIAL. La fotografia és del dia 20 de febrer del 1984, quan part de la redacció d’Ona7 Ràdio s’està preparant per començar les emissions de l’ens municipal, als estudis situats a sobre del pis de la residència Ramona Miró, a la Muralla del Carme. 
Foto: Manolo Sánchez.

En primer terme, Xavier Olivé, cap de programes, que va ser director en funcions unes setmanes després de la dimissió del barceloní Ernest Blanch, que s’hi havia estat sis mesos, provinent de Radio Nacional de España i avui a TVE (a la foto està situat al fons a l’esquerra). A Olivé el substituiria en la direcció Emili Soler. Al seu davant, hi ha el col·laborador surienc Roger Hernández. Al davant, a l’esquerra de la fotografia, Felip González, cap d’informatius i avui la cara visible del PSC-PSOE a Manresa. Entre d’altres treballadors contractats per l’Ajuntament també hi havia Xavier Prunés, en l’especialitat d’esports, Remei Cano –dona de Felip González– i els tècnics Ignasi Ribas, Pere Montoro i Pere Alier (col·laborador), com també ho era Josep M. Oliva que hi presentava el programa musical "Carregat de romanços". Van ser els primers a treure unitats mòbils al carrer, en contraposició al periodisme conformat del dia a dia de gent com Toni Prat a Ràdio Manresa.
 
Ona7 Ràdio era la continuació del projecte alternatiu de l’Ateneu Cultural Llamborda que existia com a ràdio amateur des de la Llum del 1982, com a emissora de la festa. Un any després va passar a ser de cap de setmana. Els col·laboradors van començar a fer programació nocturna per afavorir les entitats interessades i informatius diaris, que van potenciar el contingut de l’emissora. Es van plantejar el trànsit cap a la creació d’una emissora municipal que els pogués atorgar una sortida semiprofessional. Per la Llum del 1984, l’Ajuntament socialista els contracta, posa local a la redacció i el nou ens comença a emetre fins al novembre de 1985. L’emissora agafa volada entre el jovent, però la crisi econòmica fa repensar l’Ajuntament, que opta per fer retallades dràstiques en el pressupost. S’anul·len els 10 milions de pessetes que hi destinaven i l’equip de govern socialista decideix tancar-la, malgrat les sorolloses protestes d’oients joves davant d’un Ple de l’Ajuntament. L’activitat, però, va continuar a Ràdio Ciutat, al carrer Nou.



Participació