L'excel·lent final de temporada no evita el descens del Santpedor a Primera

per Jaume Noguera, 28 de maig de 2012 a les 22:57 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de maig de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
BÀSQUET. Un any després de l'ascens a Copa Catalunya, segona categoria més alta enguany al Bages, els santpedorencs retornen a Primera Catalana, on també jugaran l'ASFE, La Salle i el Sant Joan. La derrota contra el Vic per 53 a 62, segona en aquesta sèrie de fases per la permanència, no permet al Santpedor seguir aferrant-se a la salvació.El Vic va visitar la pista del Santpedor en el segon partit de l’eliminatòria de descens a Primera Catalana. El primer partit es va disputar a la capital d’Osona amb una victòria clara pels locals que els deixava a un pas de la salvació si aconseguien vèncer en el segon enfrontament a Santpedor.

Durant els primers compassos de joc es notava la importància del partit i els dos equips van sortir amb molta tensió, per la qual cosa en els primers minuts va dominar el desencert. El Santpedor va ser el primer equip en prendre la iniciativa i va obrir una petit escletxa en el marcador.

El segon quart, en canvi, van ser els osonencs els que van imposar el seu ritme i van ajustar el resultat per mitjà d’un enduriment de la seva defensa. Amb aquesta petita reacció es va arribar a la mitja part amb un resultat lleugerament superior pel Vic (25-28 al descans).

Els dos equips van sortir més concentrats a la segona part i es va poder gaudir d’un tercer quart molt entretingut en què les diferències en el marcador no van variar gaire.

El darrer període es va iniciar amb els locals per sota el marcador. El Santpedor va veure ampliada el seu desavantatge a causa d’un gran percentatge d’encert del tir exterior del Vic. Tanmateix, els bagencs van tirar d’orgull i, recolzats per un gran membre d’aficionats a la grada, van aconseguir posar-se a tan sols tres punts a sota. Però finalment, com a conseqüència del joc massa individualista dels locals, el Vic es va acabar enduent la victòria i també la salvació.

En canvi, el Santpedor baixarà a la mateixa categoria on l’any passat va aconseguir l’ascens, a Primera Catalana. El conjunt de Joan Maria Vidal, tanmateix, ha defensat la plaça fins a la darrera jornada, després de guanyar cinc dels últims sis partits del tram final de temporada.

El CB Santpedor retornarà a Primera Catalana un any després de l'ascens a Copa.