24-M, primera volta del plebiscit

per Pere Culell, 17 d'abril de 2015 a les 13:21 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 d'abril de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Entitats i partits sobiranistes hem convingut que les eleccions del diumenge 27 de setembre seran plebiscitàries. Si l’estat espanyol fos mínimament democràtic, hauríem fet un referèndum ad-hoc per saber què vol la ciutadania catalana: seguir com ara o fer un nou estat europeu.

També hem convingut que les eleccions municipals del 24 de maig seran la primera volta del plebiscit. És fonamental, per donar ales al procés d’alliberament de la nació catalana, que la gran majoria d’ajuntaments catalans representin una majoria independentista. Primer, per ser una expressió clara de la voluntat del poble d’esdevenir un nou estat, més net, just i transparent. Segon, perquè els ajuntaments catalans han estat clau en altres moments de la història; podem recordar el suport en referèndum a la Mancomunitat, o les eleccions municipals del 12 d’abril de 1931, que va permetre la proclamació de la República Catalana dos dies després, feta per l’Avi, el president Macià. Els partits que donem suport als punts de l’Assemblea Nacional Catalana, sabem que els ajuntaments seran fonamentals per al procés, formant part de l’Associació de Municipis per la Independència, posant-se a disposició del president de la Generalitat, o formant part de l’assemblea de càrrecs electes, en cas que l’estat espanyol decidís suprimir la Generalitat.

Això doncs, els partits unionistes faran tot el que puguin per tal de treure el debat nacional del debat municipal, i ho faran enfurismats dient que estem elegint només consistoris. I és veritat: estem elegint consistoris, però també posant en evidència quines majories independentistes tenim, i fent pinya amb el govern i el parlament. Som-hi! Guanyarem!

Arxivat a:
Opinió



Participació