Actualitzat el 03/03/2015

L'alcalde, satisfet amb el redreçament de les finances municipals

POLITICA. Valenti Junyent va repassar a la seu de la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes les accions impulsades pel seu govern els darrers quatre anys.
"Amb més recursos s'hauria pogut fer més", aquesta va ser una de les frases més repetides per l'alcalde durant l'acte de balanç que va protagonitzar ahir al vespre. Valentí Junyent va obrir el debat fent una breu exposició de les accions realitzades durant el mandat. Junyent va dir que la feina del seu govern ha estat trobar un equilibri entre l'atenció a les persones, la hisenda i el territori. Del que es va mostrar més satisfet va ser del redreçament de les finances municipals, i del que menys, del conflicte obert amb el grup d'okupes de la Sala Ciutat.

Junyent va anant responent les preguntes que li van plantejar els periodistes participants: Marc Marcè, director de Regió 7; Pilar Goñi, directora del Grup Taelus; Pere Fontanals, director de Manresainfo.cat; Sergi Vázquez, director de TLB Grup, i Jaume Puig, editor de la revista El Pou de la Gallina . El president de la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes, Gonçal Mazcuñán, va ser l'encarregat de moderar l'acte i de fer-li a l'alcalde la vintena de preguntes enviades per la ciutadana als mitjans de comunicació locals els dies anteriors al debat.

Foto: Joan Piqué

Durant l'acte es va parlar del POUM, de la degradació del centre històric, del tancament de comerços, del tren, de les carreteres, de la capitalitat, de la vinculació de la FUB amb la Universitat de Vic, de l'incivisme, del Parc Central, del preu de la zona blava, de les barreres arquitectòniques... Junyent va admetre que s'havia donat poc suport a l'emprenedoria i que no s'havia fomentat prou l'ocupació dels sectors més necessitats. També va reconèixer que no s'havia protegit suficientment el comerç tradicional. El projecte 2022 i la nova campanya Manresa cor de Catalunya també va ser tema de debat. L'alcalde va dir que l'acte de presentació de la campanya, que es va fer dies enrere a Barcelona, va tenir poc ressò "perquè no vam comprar publicitat a les principals capçaleres del país". Malgrat això va dir que el camí de promoció que s'havia iniciat era positiu. "Estic convençut que hem guanyat notorietat de la ciutat i de l'entorn i que ens hem reafirmat davant de Catalunya".

En el tancament de l'acte, Junyent va apel·lar a la responsabilitat individual de cada ciutadà per fer avançar Manresa. "Els responsables de la ciutat –va dir– no són només els polítics".


FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Associació Cultural El Pou De La Gallina | NIF: G-58376682 | Carrer Sobrerroca 26, 1r 1a | Apartat de Correus 1 - Manresa | Tlf/Fax: 93 872 50 18 | elpou@elpou.cat | Condicions d'ús
Ús de cookies
Utilitzem galetes pròpies i de tercers per mesurar i gestionar les visites a la web, com també per recordar els usuaris que hi accedeixen. Si accepta la seva instal·lació, considerem que accepta el seu ús. Per canviar-ne la configuració o obtenir informació sobre la nostra política de galetes premi aquí.