Un parc del Cardener per als ciutadans

per Ignasi Cebrian, 10 de febrer de 2015 a les 00:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de febrer de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Una zona d’aparcament dins del parc del Cardener? El parc del Cardener ha de ser un parc, no pas un pàrquing. Qui vulgui aparcar el cotxe que ho faci en zones pròximes al parc, o que vagi a peu o en bicicleta. Un consell: a la zona del Congost, es pot aparcar perfectament i, si tenen por de creuar la carretera, es podria demanar a l’Ajuntament (a tots els partits) que fessin un bon pas de vianants o, fins i tot,que posessin un semàfor tot just després del pont.

A més, he sentit a dir que el pàrquing és per als pescadors? No m’ho puc creure! I per què, posats a fer, no es proposa un pàrquing per als que hi van a caminar? O per als que hi van a córrer? O per als que hi van a veure ocells? O per als que hi van a passejar el gos? Però la qüestió no és aquesta. La qüestió cabdal és que no hi ha cap necessitat de fer cap pàrquing o “zona d’estacionament” (eufemísticament) dins del parc del Cardener. Aquest espai és de tots els ciutadans i no només dels pescadors. Els pescadors tenen tot el dret d’usar-lo com la resta de ciutadans, tenen dret a anar a pescar. Però del que no poden disposar és de privilegis insensats: transformar una part del parc per poder-hi aparcar.

Tots els partits de l’Ajuntament de Manresa haurien de tenir una visió més moderna, i per tant més funcional i saludable, i si voleu més ecològica, de la ciutat. I intentar donar una coherència d’usos al parc del Cardener. A més de potenciar tot el seu recorregut, des de Sant Joan de Vilatorrada fins a l’aiguabarreig amb el Llobregat, sense oblidar, és clar, el seu pas digne i sostenible per Manresa. La coherència en els usos és evident: no hipotecar ni un pam de parc per tal que els manresans puguin gaudir d’un espai que forma part de les connectivitats que relliguen la trama urbana manresana amb l’Anella Verda. I sobretot un dels espais que relaciona els manresans amb un entorn saludable i tranquil. Recordem que l’Anella és un projecte de ciutat on no hi ha cabuda per a picabaralles partidistes ni per a petits privilegis no gaire mesurats.

Arxivat a:
Opinió



Participació