El Cercle Artístic acull l'exposició "Lluís Uró; promesa estroncada"

per Ferran Sardans, 12 d'abril de 2014 a les 17:59 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 d'abril de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
ART. Divendres dia 11 d'abril es va celebrar la presentació del llibre "Lluís Uró; promesa estroncada" i la inaguració de l'exposició de l'obra del mateix artista, a la sala d'exposicions del Cercle Artístic de Manresa (Carrer Barreres, 1). L'alcalde Valentí Junyent va ser present a la inauguració i va fer un parlament agraïnt als responsables la seva feina per donar a conèixer un dels artistes més notables de la ciutat. El libre està coordinat per el senyor Eduard de Pobes, president del Cercle Artístic de Manresa, amb la col·laboració de Jaume fornells i amb textos escrits per Josep Maria Massegú, Josep Fornells i Ramón Oms, el conegut escultor manresà.



A banda de la presentació del llibre, es va donar el tret de sortida a una exposició de l'obra més important de Lluís Uró. Amb obres cedides pel Museu Comarcal de Manresa i per vàries famílies manresanes que també tenen obres d'aquest artista, l'exposició estarà oberta a tot el públic al llarg de les tres següents setmanes després de la inauguració, fins el dia 2 de maig. S'hi podrà accedir de dilluns a divendres de 18:00 a 20:30.

Qui era Lluís Uró i Servitja?

* Biografia feta per Josep Fornells i extreta del llibre "Lluís Uró; promesa estroncada"

Lluís Uró i Servitja va néixer el 20 de Setembre de l'any 1903 a Manresa. De seguida ja va mostrar el seu do cap a l'art. No va tardar temps en ser considerat un dels artistes més reconeguts de Manresa. Escultor, dibuixant, pintor, creador de pirogravats, treballant amb joies o entre d'altres pintor de ceràmiques, les seves mans aviat serien considerades d'un artista que avui se'l podria etiquetar "d'artista total".

Va fer els seus estudis a l'Escola d'arts i Oficis de Manresa amb el seu mestre Evarist Basiana. Tot i la seva curta edat de seguida va demostrar que tenia unes qualitats innates i molta capacitat d'esforç. Va finalitzar els seus estudis l'any 1925 amb tan sols 21 anys i amb la il·lusió d'una llarga carrera plena d'èxits per endavant.

Uró va morir l'any 1938 amb tan sols 35 anys al front de la batalla de l'Ebre de la Guerra Civil Espanyola per causes que encara avui dia desconeixem, però que tot ens apunta a una història de traïcions i enveges.

La seva gran virtut i excel·lència artística i la seva repercussió en el món artístic de la ciutat fa que encara avui dia, 76 anys després de la seva mort, ocupi una gran part en la memòria de tantes persones que el varen arribar a conèixer i de tantes altres que tan bé n'han sentit a parlar. Les seves nombroses obres que encara avui dia són reconegudes i alabades per tots els amants de l'art només són un petit miratge de tot el que hauria pogut ser.




Participació