9N2014

per Pere Culell, 20 de gener de 2014 a les 11:47 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de gener de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El 9 de novembre d’enguany, culminarem el procés endegat fa només 16 mesos. En efecte, fa només 16 mesos de la gran manifestació de l’11 de setembre a Barcelona; una manifestació d’un milió i mig de catalans per la independència. Aquella manifestació era conseqüència de diverses accions empreses, sobretot pel Partido Popular, contra Catalunya. Aquell 11 de setembre va marcar un abans i un després de la relació, sempre molt difícil, entre Catalunya i Espanya.

El discurs que va fer el govern espanyol cap a la resta d’Europa i cap a la resta del món era que aquella manifestació havia estat un acte puntual, sobretot reactiu a la crisi econòmica. La veritat es va fer palesa quan, fa 4 mesos, dos milions de catalans tornàrem a sortir al carrer fent una cadena humana de 400 quilòmetres. Els catalans hem donat mostres clares de voler votar el nostre futur, sobretot durant els darrers mesos. I el Parlament ha posat una data i una pregunta: el 9 de novembre de 2014 se’ns preguntarà si volem que Catalunya sigui un estat i, si és així, si volem que Catalunya sigui un estat independent. Aquell dia votarem i decidirem democràticament i lliure el nostre futur. No es podrà impedir. No es pot atacar la dignitat de tot un poble que, de forma clara, pacífica, alegre i responsable demostra, dia rere dia, la voluntat de VOTAR. Votar és democràcia. És la seva màxima expressió. Cap llei pot impedir l’expressió de la voluntat popular. Lleis regressives han estat superades al llarg de la història per la voluntat del poble.

Per tant, aquesta és la nostra propera fita: decidir el nostre futur com a nació, i d’aquí a només 10 mesos! Insistiran, sobretot, que la consulta no es farà, que tothom sap que no es farà, que nosaltres sabem que no es farà... La veritat és que la farem, i treballarem intensament per guanyar-la: per fer una nova república molt millor que la situació que patim actualment. Si realment ho volem, ho farem. Només depèn de nosaltres.



Arxivat a:
Opinió



Participació