La por contra la democràcia

per Pere Culell, 18 de desembre de 2013 a les 11:53 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de desembre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La voluntat majoritària dels catalans és votar per decidir el nostre futur com a nació. Va quedar ben palès en les dues mobilitzacions massives de les diades de l’any passat i d’enguany. Va quedar ben palès en les eleccions del passat 25 de novembre. Va quedar ben palès en l’acord per la data i la pregunta, que van subscriure els partits sobiranistes, des d’Unió Democràtica fins a la CUP. L’alegria dels participants en la Via Catalana, la normalitat amb què la ciutadania parla del procés, la il•lusió que traspuen els catalans, no pot amagar que tot plegat no serà gens fàcil.

Hem d’estar preparats per les reaccions furibundes que vindran del govern espanyol. Ja han intentat espantar els pensionistes, dient que no cobrarien les pensions. També hi ha hagut actes vandàlics com el de la Blanquerna a Madrid. Ciudadanos ha amenaçat de convertir això en un Ulster. Demanen presó per al president Mas, demanen suspendre l’autonomia... Però el que vindrà serà pitjor. Confien a espantar el major nombre de catalans possible per estroncar el procés, per evitar que votem democràticament. La por contra la democràcia.

El 2014 serà un any clau per determinar si som capaços d’aguantar provocacions, insults, amenaces, violència. Només tenim les nostres eines per lluitar-hi: serenitat, diàleg, pacifisme, arguments. En bona mesura, que ens en sortim dependrà d’això: d’evidenciar que, realment, estem confrontant POR a DEMOCRÀCIA, imposar la llei als vots. El nostre procés d’alliberament és conegut com a majoritari, serè i democràtic. Aguantem les escomeses, ajudem-nos entre familiars, amics i veïns. Ens caldrà. Si som capaços de no tenir por, d’argumentar amb els esporuguits, de donar-nos suport quan ens calgui, el somni es farà realitat. Ens en sortirem i farem una nova república més transparent, més justa, més solidària, més lliure. Ho devem als lluitadors per la llibertat de fa anys, de fa segles. Tenim l’oportunitat de construir un nou país per als nostres fills i néts. Som-hi!

Arxivat a:
Opinió



Participació