Aquest mes presentem un vi de gamma alta del celler El Molí, monovarietal de cabernet sauvignon i veremat manualment. Selecció de grans feta en taula de tria. Fermentació en bota oberta de roure francès durant deu dies. Clarificació i filtració lleugera. Després de 20 mesos de criança en bota, passa 24 mesos més en ampolla abans de sortir al mercat.
El celler Sanmartí de Serrahima, a Sallent, és un autèntic "chateau" envoltat de vinyes formoses. Una visita obligada per als bagencs. Amb una tradició vinícola documentada des de l’any 996 i amb un gran patrimoni històric i familiar.
Varietal de macabeu. Primer vi blanc brisat –és a dir, com si féssim un vi negre– del celler Murallius. En contacte amb les pells durant cinc dies. Envellit en barriques de roure durant cinc mesos.
Projecte de la família Roqueta d’elaboració de vins com a principis del segle passat, al mas Arboset, on disposen d’una tina de pedra seca voltada de vinyes de més de vuitanta anys.
Us presento una de les últimes novetats de Vinyes d’Empremta, de Navàs, un celler que any rere any creix en finesa de les seves microvinificacions. El 2019 va ser una anyada càlida, però tot i així la frescor d’aquest vi és magnífica.
Vi tribut a la primera pubilla d’Oller del Mas: Ròmia Oller, i 1a generació (1281-1308). Elaborat amb varietats autòctones: carinyena, garnatxa, sumoll, mandó i picapoll negre. Així obtenim tipicitat i identitat bagenca.
Un dels últims cellers que s’han incorporat a la nostra DO Pla de Bages té com a objectiu elaborar vins singulars amb les varietats més representatives de la zona. Tot i que utilitzen raïms com Chardonnay, Syrah i Merlot, també planten Sumoll, Picapoll negre, Garnatxa, etc.
Segurament el vi jove del Bages més guardonat i més ben puntuat per la crítica especialitzada. S’ho mereix. I acaba de sortir al mercat a finals de març.
Estem davant d’un vi de mínima intervenció, elaborat al celler El Molí del Collbaix. Seleccionen el gra en taula de tria. Premaceració en bota vella durant dotze mesos i dotze hores en fred. Fermentació amb posterior criança sobre mares, en ou de granit per mantenir tota l’expressivitat, puresa i autenticitat del Mandó. Abans de sortir al mercat, s’ha fet una criança en ampolla de sis mesos.
per Joan Tomasa Garroset, sommelier de Vins Tomasa
El Josep Codina, amb criteris moderns per a varietats clàssiques (Cabernet, Merlot, Syrah o Picapoll) criteris d’agricultura ecològica i lleugeres connotacions d’agricultura biodinàmica–, produeix vins de molt alta qualitat dins del Bages. El més nou és el Thor negre 2019, vi jove i germà petit del Murallius.
Carles Muray va aterrar fa uns tres anys a l’Oller del Mas per fer-se càrrec de la vinya i del celler, des d’un principi dedicat a investigar i obrir un nou camí cap als vins d’intervenció mínima, diferents dels convencionals.
L’any 1497 trobem documentat el nom de Càndia Oller, una de les primeres pubilles de l’Oller del Mas. Avui, la generació 36 li ret homenatge batejant un vi experimental del celler amb el seu nom.
La novetat del celler. Un vi més jove, modern i accessible. El nom li ve per la situació de les vinyes, Aguilar de Segarra, la zona més a l’oest del Bages. És un vi molt interessant, ja que defineix molt bé tots els elements que intervenen en el producte final.
per Pilar García, sommelier del restaurant Las Vegas
Vi nou de la família Roqueta, que, amb la seva vocació per expressar en els vins el seu paisatge, ha reconduït l’antiga criança i l’ha modernitzada amb la varietat autòctona comarcal Mandó.
Un cava a la DO Pla de Bages? La resposta és sí, però no dins la DO. Perquè, evidentment, ja forma part de la DO Cava. Aquesta regula l’elaboració de vins escumosos seguint el mètode tradicional, el de la segona fermentació dins l’ampolla. I és que Artés és un dels municipis autoritzats per elaborar aquest producte.