Patrícia ja no està sola

per Pep Corral, 23 d'abril de 2012 a les 00:47 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 d'abril de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
LLIBRES. Manresa, any 2002. Un parell d'espies francesos són detinguts duent armes de gran calibre al maleter del seu cotxe. Pep Corral porta una altra de les nostres recomanacions pel dia del llibre, la novel·la La solitud de Patrícia, de Carlos Quílez, que aprofundeix en aquesta fascinant història.

La protagonista de la novel·la La solitud de Patrícia compleix tots els estereotips del periodista de la vella escola: pateix insomni, pateix dels nervis i tota la seva vida gira al voltant del seu ofici. Fins aquí, el llibre passaria per un relat prototípic de qualsevol obra al voltant del quart poder. A mesura que avança la trama, però, la protagonista es veurà involucrada en una trama en la qual es veurà involucrada la diplomàcia espanyola, uns agents secrets francesos i un gran arsenal digne d’una superproducció de Hollywood.La solitud de Patrícia, de Carlos Quílez

Amb un pols trepidant aconseguit a base d’anys de professió, el periodista especialitzat en crònica negra, Carlos Quílez, ofereix una novel·la directa i entretinguda que captiva des de la primera fins a l'última pàgina. Però l’estil de l’autor no és l’únic motiu pel qual la volem recomanar. Rere la història que narra el llibre, s’hi amaguen uns fets reals que l’any 2002 van succeir aquí a Manresa i que, a hores d’ara, encara no han quedat esclarits del tot. La veritat arribarà mai a veure la llum? Desconeixem la resposta, però mentre l’esperem podem delectar-nos amb la visió que ens ofereix aquesta novel·la.

Participació