vins del Bages
29/11/2021
Sergi Blanqué, sommelier d’El Terrer 1834
Varietal de macabeu. Primer vi blanc brisat –és a dir, com si féssim un vi negre– del celler Murallius. En contacte amb les pells durant cinc dies. Envellit en barriques de roure durant cinc mesos.
25/10/2021
Joan Tomasa, sommelier de Vins Tomasa
Projecte de la família Roqueta d’elaboració de vins com a principis del segle passat, al mas Arboset, on disposen d’una tina de pedra seca voltada de vinyes de més de vuitanta anys.
04/10/2021
Marc Ávalos, sommelier de La Vineria
Us presento una de les últimes novetats de Vinyes d’Empremta, de Navàs, un celler que any rere any creix en finesa de les seves microvinificacions. El 2019 va ser una anyada càlida, però tot i així la frescor d’aquest vi és magnífica.
19/09/2021
Marc Maldonado, sommelier d’Oller del Mas
Vi tribut a la primera pubilla d’Oller del Mas: Ròmia Oller, i 1a generació (1281-1308). Elaborat amb varietats autòctones: carinyena, garnatxa, sumoll, mandó i picapoll negre. Així obtenim tipicitat i identitat bagenca.
23/06/2021
Jaume Pont, sommelier de Setè Cel
Un dels últims cellers que s’han incorporat a la nostra DO Pla de Bages té com a objectiu elaborar vins singulars amb les varietats més representatives de la zona. Tot i que utilitzen raïms com Chardonnay, Syrah i Merlot, també planten Sumoll, Picapoll negre, Garnatxa, etc.
24/05/2021
Pilar García, sommelier de Las Vegas
Segurament el vi jove del Bages més guardonat i més ben puntuat per la crítica especialitzada. S’ho mereix. I acaba de sortir al mercat a finals de març.
29/04/2021
Joan Sala, sommelier de Vins Alsina
Estem davant d’un vi de mínima intervenció, elaborat al celler El Molí del Collbaix. Seleccionen el gra en taula de tria. Premaceració en bota vella durant dotze mesos i dotze hores en fred. Fermentació amb posterior criança sobre mares, en ou de granit per mantenir tota l’expressivitat, puresa i autenticitat del Mandó. Abans de sortir al mercat, s’ha fet una criança en ampolla de sis mesos.
27/03/2021
Sergi Blanqué, sommelier d’El Terrer 1834
Aquest vi és una aposta de futur dels nous vins blancs produïts pel Josep Codina. Llàstima que només n’hi ha 700 ampolles.
25/02/2021
Joan Tomasa Garroset, sommelier de Vins Tomasa
El Josep Codina, amb criteris moderns per a varietats clàssiques (Cabernet, Merlot, Syrah o Picapoll) criteris d’agricultura ecològica i lleugeres connotacions d’agricultura biodinàmica–, produeix vins de molt alta qualitat dins del Bages. El més nou és el Thor negre 2019, vi jove i germà petit del Murallius.
12/02/2021
Marc Àvalos, sommelier de La Vineria
Carles Muray va aterrar fa uns tres anys a l’Oller del Mas per fer-se càrrec de la vinya i del celler, des d’un principi dedicat a investigar i obrir un nou camí cap als vins d’intervenció mínima, diferents dels convencionals.
03/02/2021
Marc Maldonado, sommelier de l’Oller del Mas
L’any 1497 trobem documentat el nom de Càndia Oller, una de les primeres pubilles de l’Oller del Mas. Avui, la generació 36 li ret homenatge batejant un vi experimental del celler amb el seu nom.
04/12/2020
Jaume Pont, sommelier de Setè Cel
La novetat del celler. Un vi més jove, modern i accessible. El nom li ve per la situació de les vinyes, Aguilar de Segarra, la zona més a l’oest del Bages. És un vi molt interessant, ja que defineix molt bé tots els elements que intervenen en el producte final.
24/11/2020
Joan Sala, sommelier de Vins Alsina
Vi varietal, 100% Garnatxa. Nou vi del Celler Sanmartí, del qual s’han embotellat 3.800 ampolles.
01/11/2020
Pilar García, sommelier del restaurant Las Vegas
Vi nou de la família Roqueta, que, amb la seva vocació per expressar en els vins el seu paisatge, ha reconduït l’antiga criança i l’ha modernitzada amb la varietat autòctona comarcal Mandó.
06/08/2020
Sergi Blanqué, sommelier d’El Terrer 1834 de Santpedor
És el nou vi aparegut després del canvi de propietaris. Sauvignon blanc 100%, es verema en caixes de 15 kg per preservar els raïms.
09/07/2020
Jaume Puig
El parlar de Manresa no s’ha estudiat gaire; hi ha pocs treballs fets sobre el tema i són d’aspectes parcials. A la ciutat i a la comarca es parla el català central, però hi ha alguns trets fonètics característics i hi ha també un inventari de lèxic propi, que sovint s’estén a altres poblacions del Bages, el Berguedà i el Solsonès. Amb la normalització de l’ensenyament de la llengua a l’escola des dels anys vuitanta, les noves generacions tendeixen a fer servir el model estàndard i es perden molts d’aquests trets peculiars.
29/06/2020
Josep Pelegrín, sommelier de l’Escola Joviat
Un cava a la DO Pla de Bages? La resposta és sí, però no dins la DO. Perquè, evidentment, ja forma part de la DO Cava. Aquesta regula l’elaboració de vins escumosos seguint el mètode tradicional, el de la segona fermentació dins l’ampolla. I és que Artés és un dels municipis autoritzats per elaborar aquest producte.
28/05/2020
Joan Tomasa i Garroset, sommelier de Vins Tomasa
24/04/2020
Marc Maldonado, sommelier d’Oller del Mas
09/04/2020
Jaume Pont, sommelier de Setè Cel
28/02/2020
Pilar García, sommelier de Las Vegas
27/01/2020
Joan Sala, sommelier de Vins Alsina
20/12/2019
22/11/2019
Josep Pelegrin, somelier de l’escola Joviat
30/10/2019
Joan Tomasa i Garroset, sommelier de Vins Tomasa
10/10/2019
Sergi Blanqué, sommelier de 1834 El Terrer Santpedor
29/08/2019
Marc Maldonado, sommelier de l’Oller del Mas
29/07/2019
Marc Àvalos, sommelier de La Vineria
21/06/2019
Jaume Pont, sommelier d’El Setè Cel
Pàgina 1 de 0