Etiqueta vi

Satèl·lit Macabeu 2014 de vinyes velles

VINS DEL BAGES. El celler Sanmartí (Sallent) ens presenta el seu tercer vi, un monovarietal de Macabeu procedent de vinyes velles, de més de cent anys, veremat a mà, recollit en caixes i refrigerat a la vinya.

La DO Pla de Bages es col·loca en el mapa vinícola mundial

TEMA DEL MES. Dues dècades després de la creació del consell regulador, l’aposta pel producte de qualitat ha fet augmentar l’interès i el prestigi pels vins de la comarca. La denominació d’origen la conformen cellers petits amb explotacions molt familiars, però amb matèria primera i tècniques d’elaboració que entronquen amb una tradició que fa 130 anys va convertir el Pla de Bages en la zona de Catalunya on es produïa més vi. Aquest passat també ha deixat un patrimoni que ara es comença a donar a conèixer mitjançant rutes enoturístiques.   

La Baula d'Exibis

VINS DEL BAGES. Fruit de la passió que el Joan Soler sent per la nostra terra, el Bages, pel seu intens passat vitivinícola, i pel seu brillant futur, neix La Baula, un vi elaborat amb les varietats autòctones Sumoll i Mandó, varietats que s’estan recuperant i tornant a entendre. Vi gens comú, com tampoc no ho és el cupatge que el compon. 

Abadal Criança 2011

VINS DEL BAGES. Aquest vi amb DO Pla de Bages estrena imatge. Pilar Garcia, sommelier del restaurant Las Vegas, ens en fa la presentació.

l'U d'Urpina i el Sagal, dos negres del Bages

VINS. Presentem dos bons exponents dels vins de la comarca que sorgeixen de les vinyes de Sant Salvador de Guardiola i de Monistrolet. Produccions petites, però ben treballades que impliquen petits grans tresors per a la copa.

La Cabreria: formatges i derivats d’Oló

DEL TROS A LA SENALLA. Abans d’arribar a Santa Maria d’Oló, al Raval de la Rovirola, creuem l’eix i baixem cap a la riera. Entremig dels boscos trobem el mas del Flaquer. Des de fa dos anys el Marc Vives i la Carla Novella porten un ramat de cabres i la formatgeria. El pare del Marc li va traspassar el ramat un cop va acabar els estudis a l’escola de capacitació agrària de Manresa. I juntament amb la Carla van iniciar el projecte de la formatgeria.

Pd’a 2011

VINS. El picapoll és la varietat bagenca per excel·lència i l'acabat que assoleix en aquesta proposta feta pel celler Solegibert aporta prestància en l'aposta pels productes més arrelats al territori.

Murallius 09

VINS. Presentem una producció de tan sols un miler d’ampolles. Una petita joia feta al Bages que ens permet gaudir de les varietats més arrelades a la comarca. Sens dubte, una bona proposta per encarar la tardor.

El vi del Bages, nou reclam turístic

GASTRONOMIA. La comarca va presentar al Saló del Turisme una innovadora proposta d’enoturisme
Pàgina 1 de 1
  
Associació Cultural El Pou De La Gallina | NIF: G-58376682 | Carrer Sobrerroca 26, 1r 1a | Apartat de Correus 1 - Manresa | Tlf/Fax: 93 872 50 18 | elpou@elpou.cat | Condicions d'ús
Ús de cookies
Utilitzem galetes pròpies i de tercers per mesurar i gestionar les visites a la web, com també per recordar els usuaris que hi accedeixen. Si accepta la seva instal·lació, considerem que accepta el seu ús. Per canviar-ne la configuració o obtenir informació sobre la nostra política de galetes premi aquí.