Etiqueta serra

La serra Borina, en el bray d’Oló

INDRETS. Els darrers moviments de formació del Pirineu van plegar en alguns llocs de la Catalunya Central les roques sedimentàries originades milions d’anys abans; un dels plecs formats passava per l’actual Santa Maria d’Oló i era del tipus "anticlinal", o sigui, més aixecat del centre que de les vores.

La serra de Picancel

INDRETS. Al bell mig del Berguedà, lleugerament al NE de Berga, es troba fonamentalment al terme de la Quar, on es troben les màximes alçades de tota la serralada, com és el cas de la Salga Aguda, que assoleix els 1.169 metres i les Tallades, que arriben als 1.150 metres d’alçada. Aquests són els punts culminants de la serra de Picancel, conjuntament amb el serrat del Migdia –de 1.080 metres– que es troba al terme de Vilada. 

La serra de Castelltallat

INDRETS.  El 2004 la Serra de Castelltallat va entrar a formar part del Pla d’Espais d’Interès Natural (PEIN) de la Generalitat de Catalunya, i a la Xarxa europea Natura 2000, el 2006. El motiu principal és el complex mosaic que barreja paisatge mediterrani i submediterrani en una zona i extensió en què és estrany trobar-ho. S’hi barregen, depenent de l’orientació del vessant, unes varietats o altres de vegetació.

L'«Espriu» de Broggi

CRÍTICA-TEATRE. El teatre i la poesia es fusionen quan es tracta de commemorar un autor polifacètic com Salvador Espriu, el gran personatge literari de l'any 2013. Al Kursaal, la companyia La Perla29, a càrrec d'Oriol Broggi, n'ha recordat, en petit format, la figura i l'obra. És un més del gruix d'actes que enfarfega el centenari del naixement del poeta de Sinera.
Pàgina 1 de 1
  
Associació Cultural El Pou De La Gallina | NIF: G-58376682 | Carrer Sobrerroca 26, 1r 1a | Apartat de Correus 1 - Manresa | Tlf/Fax: 93 872 50 18 | elpou@elpou.cat | Condicions d'ús
Ús de cookies
Utilitzem galetes pròpies i de tercers per mesurar i gestionar les visites a la web, com també per recordar els usuaris que hi accedeixen. Si accepta la seva instal·lació, considerem que accepta el seu ús. Per canviar-ne la configuració o obtenir informació sobre la nostra política de galetes premi aquí.