Etiqueta sanitat

«Si demà em moro, estic vivint la vida que vull?»

RETRATS. Arriba un dia que el verd de les fulles s’esfuma i les flors comencen a arrugar-se. El moment que l’aigua del riu veu el final del seu camí. El mar. El precís instant on el sol s’enfonsa a l’aigua i només queda un fil de llum taronja. Malgrat estigui a punt de desaparèixer, brilla tant que encara fa mal als ulls. L’últim tram de la vida conté bellesa, però sovint és difícil percebre-la.

Inauguració de l’Ambulatori de la plaça d’Espanya (1970)

CRÒNICA SOCIAL. El dilluns 16 de març de 1970 arribava la modernitat per a l’atenció primària del Bages. La posada en marxa de l’Ambulatori de la plaça d’Espanya, amb capacitat per atendre de manera centralitzada tots els beneficiaris de la comarca, no només suposava un salt qualitatiu en matèria de salut, sinó també una elegant aportació al paisatge urbà de la plaça.

Metges humanistes: més que una professió

 REPORTATGE. El 2014 Manresa ha celebrat el centenari del naixement del metge Selga i commemora els deu anys de la mort del farmacèutic Ramon Cornet. Per això hem entrevistat quatre metges que van conèixer de prop el pediatre manresà, i com ell han exercit la medicina posant humanitat i ull clínic allà on mancaven recursos de tota mena. 

Tret de sortida a la fusió hospitalària, fa 25 anys

FA 25 ANYS AL POU. Amb la concentració dels serveis de l’hospital de Sant Andreu i de Sant Joan de Déu, havia nascut la Fundació Hospital General de Manresa i abans d’acabar l’any havien de començar les obres d’ampliació de Sant Joan de Déu per tal de crear l’espai físic del nou hospital, que havia de ser un dels dos centres de referència de la ciutat. L’altre era el Centre Hospitalari.

«L’època de les vaques grasses dels metges ha passat a la història»

ENTREVISTA. Josep Maria Marcos i Bruguera s'ha jubilat aquest més de juny. Ha estat cap del Departament de Medicina Interna de l’hospital de Sant Joan de Déu facultatiu de la Seguretat Social. Ara, continua exercint en la faceta assistencial a la clínica de Sant Josep i en la docència i la formació continuada.

El doctor Joan Benach adverteix al Casino que la sanitat catalana és en venda

CRÒNICA. El professor del departament de Ciències Polítiques de la Universitat Pompeu Fabra i màster en Salut Pública, Joan Benach, convidat per la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Bages, va presentar ahir el llibre del qual n'és coautor, La sanidad está en venta, un opuscle que pretén avisar que fa anys que és en marxa el desmantellament de la sanitat pública, un procés accelerat per la crisi 

El mercat de la sanitat

RESSENYA. L'austeritat pressupostària ataca el cor de les polítiques de l'Estat del Benestar. L'assaig d'experts en polítiques socials de la UPF "La sanidad está en venta" fa una anàlisi de les lògiques neoliberals que impulsa els governs a retallar drets en sanitat. Un llibre que no es perd en la conjuntura, sinó que mira més enllà. 
Pàgina 1 de 1
  
Associació Cultural El Pou De La Gallina | NIF: G-58376682 | Carrer Sobrerroca 26, 1r 1a | Apartat de Correus 1 - Manresa | Tlf/Fax: 93 872 50 18 | elpou@elpou.cat | Condicions d'ús
Ús de cookies
Utilitzem galetes pròpies i de tercers per mesurar i gestionar les visites a la web, com també per recordar els usuaris que hi accedeixen. Si accepta la seva instal·lació, considerem que accepta el seu ús. Per canviar-ne la configuració o obtenir informació sobre la nostra política de galetes premi aquí.