Etiqueta riera

La riera de Malrubí

INDRETS. Arreu del territori del Geoparc es poden observar rieres i torrents que amb el temps han practicat intenses incisions en el paisatge. Són trams més o menys encaixats que deixen exposades grans parets de roca, uns precipicis on hi ha representats centenars de milers o fins i tot algun milió d’anys de la història de la Terra. 
 

Casa Padró Riera

Patrimoni ciutadà. Aquest mes presentem un edifici molt característic per la manera de resoldre la cantonada en angle entre el carrer Guimerà i el Passeig. És una reforma de l’arquitecte santvicentí Bernat Pejoan i Sanmartí construïda entre 1914 i 1918 en estil modernista.

El Xup riera viva, model de gestió ambiental

NATURA URBANA. El tram de riera de Rajadell més proper als manresans és el del barri del Xup. I els veïns el volen recuperar. Recuperar passejades des del Suanya fins al barri, caminar pel costat de la llera sense perill de ser atropellat per cap cotxe, sense la sensació que l’aigua és bruta i amb la possibilitat de contemplar un ecosistema natural agradable i net. És obrir-se de nou cap a la riera.

El tram baix de la riera de Rajadell

NATURA URBANA. L’entorn dels voltants de la riera és esplendorós tot i els anys d’actuació inexistent o ambientalment perjudicial a la zona. Un espai únic i poc conegut per alguns manresans i manresanes que convé descorir o redescobrir.

Pàgina 1 de 1
  
Associació Cultural El Pou De La Gallina | NIF: G-58376682 | Carrer Sobrerroca 26, 1r 1a | Apartat de Correus 1 - Manresa | Tlf/Fax: 93 872 50 18 | elpou@elpou.cat | Condicions d'ús
Ús de cookies
Utilitzem galetes pròpies i de tercers per mesurar i gestionar les visites a la web, com també per recordar els usuaris que hi accedeixen. Si accepta la seva instal·lació, considerem que accepta el seu ús. Per canviar-ne la configuració o obtenir informació sobre la nostra política de galetes premi aquí.