Etiqueta llengua

"Semblava que parléssiu amb un glaçó sota la llengua, amb les 'el·les' i les vocals obertes... em va enamorar"

D'AQUÍ I D'ALLÀ. Em dic Antonio José Cedeño i Rosendi, però aquí tothom em diu Toni. Tinc 35 anys, sóc informàtic i dissenyador gràfic, i vaig néixer a Acarigua (Veneçuela), una ciutat de 200.000 habitants situada en una zona agrícola de l’interior del país. Vaig arribar a Manresa el 2005, després d’estar dotze dies a Sant Vicenç de Castellet buscant un pis que finalment vaig trobar al barri Antic. Vaig decidir venir per una bellugada del cor.

“A més de crear un espai per a les Homilies d’Organyà a tots els municipis, treballem en la ruta de la llengua i en contes per a nens”

ENTREVISTA. Joan Estragués Vidal és president dels Amics de les Homilies d’Organyà, lloc on va néixer el 1932, és un independentista convençut, que milita i cotitza en dos partits polítics: ERC i Reagrupament. També va ser un dels fundadors d’Esquerra Catalana. Conjuntament amb Ramon Payàs, ha impulsat el monòlit commemoratiu de les Homilies, a la zona universitària. Ara treballen en la ruta de la llengua catalana i en l’agermanament de les diverses llengües romàniques.

A Manresa es parlen prop d’un centenar de llengües

REPORTATGE. El gran increment de població estrangera que s’ha produït a Catalunya durant la primera dècada del segle XXI ha canviat notablement el panorama lingüístic del país: actualment s’hi parlen prop de 300 llengües. A Manresa, l’estimació dels experts és que se n’hi parlen prop d’un centenar, fet que ens porta a analitzar com s’atén la diversitat lingüística a la ciutat i el paper del català com a llengua de cohesió social en aquest marc multilingüe.

L’ús social del català, fa 25 anys

FA 25 ANYS AL POU. Érem en els primers anys de la política de normalització lingüística de la Generalitat, s’acabaven de publicar les ponències de les Primeres Jornades de Normalització Lingüística al Bages i en una enquesta feta per la revista amb la col·laboració dels alumnes de COU de l’institut Pius Font i Quer a una mostra de 600 ciutadans, un 82,4% d’aquests manifestava poder parlar català.

Pàgina 1 de 2
 Següent >
Associació Cultural El Pou De La Gallina | NIF: G-58376682 | Carrer Sobrerroca 26, 1r 1a | Apartat de Correus 1 - Manresa | Tlf/Fax: 93 872 50 18 | elpou@elpou.cat | Condicions d'ús
Ús de cookies
Utilitzem galetes pròpies i de tercers per mesurar i gestionar les visites a la web, com també per recordar els usuaris que hi accedeixen. Si accepta la seva instal·lació, considerem que accepta el seu ús. Per canviar-ne la configuració o obtenir informació sobre la nostra política de galetes premi aquí.