Etiqueta industria

Fàbrica de Ramon Cuitó

PATRIMONI CIUTADÀ. La zona de Manresa on està situada aquesta fàbrica, el final del carrer del Cós quan arriba als carrers de Fonollar i Francesc Moragas, abans de la Guerra Civil era un eixample industrial, en contrast amb la funció residencial actual. Ja hi havia la primera fàbrica urbana, la dels Panyos, al costat de la línia de ferrocarril de via estreta que passava pel carrer Moragas. D’aquella època en queden edificis fabrils, sovint reutilitzats, com aquesta fàbrica noucentista de Ramon Cuitó, construïda el 1925, al mateix temps que la Fàbrica Nova.

L’antiga fàbrica Pielsa, al rovell de l’ou de l'eixample industrial del passat més recent

PATRIMONI. No fa tants anys el Passeig i les seves rodalies, que ara són la part més important del centre comercial i residencial, eren un eixample industrial al costat d’una línia de ferrocarril. Això només es nota per la permanència de dos edificis fabrils reutilitzats, el de la Maquinària Industrial i el de la fàbrica de sabates Pielsa, al carrer de Carrió, construït el 1921 i rehabilitat el 2002 per a ús residencial i d’oficines.

Pàgina 1 de 1
  
Associació Cultural El Pou De La Gallina | NIF: G-58376682 | Carrer Sobrerroca 26, 1r 1a | Apartat de Correus 1 - Manresa | Tlf/Fax: 93 872 50 18 | elpou@elpou.cat | Condicions d'ús
Ús de cookies
Utilitzem galetes pròpies i de tercers per mesurar i gestionar les visites a la web, com també per recordar els usuaris que hi accedeixen. Si accepta la seva instal·lació, considerem que accepta el seu ús. Per canviar-ne la configuració o obtenir informació sobre la nostra política de galetes premi aquí.