Etiqueta dansa

Innocentada 2020: tot és a punt per donar la campanada

FILA CULTURAL. Per seixanta-tresè any consecutiu, la Innocentada alça el teló amb la Manresa actual com a rerefons. 

La dansa és una disciplina amb història i projecció a Manresa

FILA CULTURAL. Actualment a Manresa hi ha una vintena d’escoles i agrupacions de ball, dedicades a un gran ventall de disciplines: des de la dansa clàssica i contemporània als balls de saló, el flamenc, les danses urbanes, el teatre musical, les sardanes i la dansa popular. 

Aureli Capmany i la seva relació amb Manresa

FILA CULTURAL. Aureli Capmany va ser el gran impulsor i divulgador de la cultura catalana en diversos aspectes, principalment la rondalla, els costums, les cançons, les danses i les festes. Recordem i valorem la feina que va fer i la seva relació amb Manresa, per reivindicar-ne el nom i la tasca.

«No teníem balladors grans, de manera que si volíem fer un espectacle amb cara i ulls, anava a buscar els nois a l’Agrupació Manresana de Folklore. Amb ells havíem fet coses precioses que encantaven al públic»

ENTREVISTA. Olga Roig Codina és balladora, pedagoga i fundadora de l’escola de ballet Olga Roig l’any 1970, de la qual ha estat directora fins al 2015, en què oficialment es va jubilar i va cedir el lloc a Laura Bataller. Encara fa d’assessora i circumstancialment de docent. L’any 1967 va organitzar el primer festival de final de curs des de l’Esbart Manresà i a partir de 1970 el continua organitzant la seva Escola. Va estudiar amb el coreògraf Joan Magriñà, director dels ballets del Liceu, i amb el mestre Joan Tena, a Barcelona.

Un mirall i un cos ballant

RETRATS. «Quan una balla aprèn a observar el seu cos». Un gran mirall reflecteix la figura de la ballarina Laura Bataller mentre recolza la mà a la barra i enlaira la cama al sostre. Es mou amb l’elegància de qui controla cada moviment, tot i que el riure que se li escapa sovint li dona un toc d’espontaneïtat. 

Últim dia per a participar en el sorteig de 3 entrades dobles per a la 21a Fira Mediterrània

PROPOSTES. Per a participar simplement heu de seguir el nostre compte d'Instagram i fer "m'agrada" a la fotografia de l'espectacle que vulgueu optar a guanyar les entrades.

Joaquim Noguero

ENTREVISTA. Llicenciat en Filologia Hispànica i en Filologia Catalana, des del 1999 és professor de periodisme cultural a la Universitat Ramon Llull. També fa de professor de crítica al Conservatori Superior de Dansa de Catalunya i és tutor de novel·la a l’Aula de Lletres de Girona. 

La Compañía Nacional de Danza visita el Kursaal

DANSA. La Compañía Nacional de Danza, dirigida per José Carlos Martínez, va actuar aquest cap de setmana, per primera vegada, al teatre Kursaal. Dansa clàssica i moderna va ser la combinació del nou espectacle de la companyia. 

La companyia de Corella patina en ballet i s'eleva en dansa contemporània

CRÍTICA-DANSA. Barcelona Ballet, la companyia d’Ángel Corella, va estrenar al teatre Kursaal un mixt de tres coreografies: La Suite de la Bayadère, Facing the light i Suspended in time. Aquesta vegada però, a diferència de les altres funcions de Corella al Kursaal, només va omplir les entrades a platea.

«A Espanya no hi ha menys cultura de la dansa, sinó que no s’aposta pel producte propi»

ENTREVISTA-DANSA. El ballarí Ángel Corella (Madrid, 8 de novembre de 1975), coreògraf reconegut internacionalment, director de la seva pròpia companyia de dansa i antic membre de l’American Ballet, va presentar al teatre Kursaal l’obra de la seva companyia, Barcelona Ballet, que estrenarà a Manresa el proper 3 de febrer. Nosaltres vam entrevistar un dels gurus de la dansa actual.
Pàgina 1 de 2
 Següent >
Associació Cultural El Pou De La Gallina | NIF: G-58376682 | Carrer Sobrerroca 26, 1r 1a | Apartat de Correus 1 - Manresa | Tlf/Fax: 93 872 50 18 | elpou@elpou.cat | Condicions d'ús
Ús de cookies
Utilitzem galetes pròpies i de tercers per mesurar i gestionar les visites a la web, com també per recordar els usuaris que hi accedeixen. Si accepta la seva instal·lació, considerem que accepta el seu ús. Per canviar-ne la configuració o obtenir informació sobre la nostra política de galetes premi aquí.