Etiqueta ciu

Converses amb els deu aspirants a l'alcaldia de Manresa

REPORTATGE-POLÍTICA. Com fa quatre anys, el Pou ha apostat per acarar els deu aspirants a l’alcaldia de la ciutat amb ciutadans i ciutadanes amb acreditat pedigrí sociocultural manresà. El resultat: preguntes diverses, cordialitat màxima, visions diferents de la ciutat i la manera de governar-la i, sobretot, opinions no gaire discordants a l’hora de diagnosticar les problemàtiques que cal abordar immediatament 

Els joves polítics demanen pas

REPORTATGE. No s’allunyen dels discursos oficials dels seus partits. Tenen la lliçó apresa. Però alhora no s’estan de criticar algunes servituds de la política, que tanmateix veuen com a instrument útil i necessari per canviar les coses.

L’equip de Valentí Junyent només gestiona?

ANÀLISI. El que volem tractar en aquest article és la tasca de l’alcalde Junyent, de CiU, durant aquest any i cinc mesos de govern a Manresa, tenint en compte la situació actual que, val a dir-ho, pot o ha pogut limitar les tasques de govern per la falta de liquiditat de les diferents institucions estatals.

Mas promet que els catalans viuran millor en un Estat propi en el míting de Manresa

CRÒNICA. Amb el pavelló esportiu de l'Escola Joviat ple a vessar de manresans i càrrecs de CiU de la comarca, el candidat convergent a la presidència de la Generalitat, Artur Mas, ha centrat el parlament en els avantatges socials que obtindrien els ciutadans gràcies al fet que Catalunya fos capaç de decidir.

«Jo era dels que pensava que teníem un encaix dins de l'Estat espanyol»

ENTREVISTA. Comencem una sèrie al Pou Digital d'entrevistes amb els representants de les joventuts polítiques. Sergi Morales  fa dues setmanes que va ser nomenat nou cap bagenc de la JNC, les joventuts de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), en substitució de Meritxell Moltó. Fins ara, Morales (Manresa, 1990) era el cap local de la JNC manresana, que ara dirigeix Sergi Perramon. Amb el cap bagenc, parlem del seu nomenament, de l’estat de la JNC al Bages, de l’extraordinari context nacional i de política manresana.

Jordi Pujol: «El tema ferroviari de Manresa no s'ha resolt bé, a diferència de les carreteres»

ENTREVISTA. El president més longeu que ha tingut mai la Generalitat democràtica és Jordi Pujol i Soley (Barcelona, 9 de juny del 1930), cofundador de Convergència Democràtica de Catalunya i president de Catalunya durant 23 anys, del 1980 al 2003. El Pou de la Gallina entrevista en exclusiva un dels pares fundadors de la Catalunya contemporània.
Pàgina 1 de 1
  
Associació Cultural El Pou De La Gallina | NIF: G-58376682 | Carrer Sobrerroca 26, 1r 1a | Apartat de Correus 1 - Manresa | Tlf/Fax: 93 872 50 18 | elpou@elpou.cat | Condicions d'ús
Ús de cookies
Utilitzem galetes pròpies i de tercers per mesurar i gestionar les visites a la web, com també per recordar els usuaris que hi accedeixen. Si accepta la seva instal·lació, considerem que accepta el seu ús. Per canviar-ne la configuració o obtenir informació sobre la nostra política de galetes premi aquí.