Etiqueta català

A Manresa es parlen prop d’un centenar de llengües

REPORTATGE. El gran increment de població estrangera que s’ha produït a Catalunya durant la primera dècada del segle XXI ha canviat notablement el panorama lingüístic del país: actualment s’hi parlen prop de 300 llengües. A Manresa, l’estimació dels experts és que se n’hi parlen prop d’un centenar, fet que ens porta a analitzar com s’atén la diversitat lingüística a la ciutat i el paper del català com a llengua de cohesió social en aquest marc multilingüe.

Un homenatge a Neus Català

TEATRE. Sota la direcció de Rafel Duran, la dramatúrgia de Josep M. Pintó i la interpretació de Mercè Arànega, aquest divendres al vespre, la sala petita del Kursaal s'ha omplert de gom a gom per veure "L'alè de la vida", un homenatge a una de les supervivents dels camps de concentració: Neus Català.


L’ús social del català, fa 25 anys

FA 25 ANYS AL POU. Érem en els primers anys de la política de normalització lingüística de la Generalitat, s’acabaven de publicar les ponències de les Primeres Jornades de Normalització Lingüística al Bages i en una enquesta feta per la revista amb la col·laboració dels alumnes de COU de l’institut Pius Font i Quer a una mostra de 600 ciutadans, un 82,4% d’aquests manifestava poder parlar català.

«El Maig del 68 va ser una parida que va donar el fill anys més tard amb noves formes de militància contràries als estalinians»

ENTREVISTA. Gentil Puig i Moreno és professor honorari de les universitats Autònoma de Barcelona i de Perpinyà, és doctor en lingüística romànica per la Universitat de Montpeller i habilitat en ciències del llenguatge. Especialista en lingüística aplicada al coneixement de les llengües, sociolingüística, antropología cultural i interculturalitat, és expert del Consell d’Europa en les llengües minoritàries.

El centenari del naixement de Pompeu Fabra

CRÒNICA SOCIAL. El 1968, en la commemoració del centenari del naixement de Pompeu Fabra, la majoria de ciutats i pobles de Catalunya van dedicar homenatges a l’il·lustre filòleg i gran mestre. Manresa no en va ser una excepció.

Pàgina 1 de 2
 Següent >
Associació Cultural El Pou De La Gallina | NIF: G-58376682 | Carrer Sobrerroca 26, 1r 1a | Apartat de Correus 1 - Manresa | Tlf/Fax: 93 872 50 18 | elpou@elpou.cat | Condicions d'ús
Ús de cookies
Utilitzem galetes pròpies i de tercers per mesurar i gestionar les visites a la web, com també per recordar els usuaris que hi accedeixen. Si accepta la seva instal·lació, considerem que accepta el seu ús. Per canviar-ne la configuració o obtenir informació sobre la nostra política de galetes premi aquí.