Etiqueta bages

«Els museus de la Ciència i la Tècnica han de ser llocs de referència per culturitzar la societat i no per socialitzar la cultura»

ENTREVISTA. Jaume Perarnau Llorens és l'actual director del Museu de la Ciència i Tècnica de Terrassa, ha estat documentalista de l’Arxiu Nacional de Catalunya, pel que fa al fons d’empreses des del 1991 al 1993. Doctor en Història de la Tècnica per l’Escola d’Alts Estudis en Ciències Socials de París, cofundador de la revista "Dovella" i redactor d’"El Correo Catalán", ha format part de les juntes directives del Centre d’Estudis del Bages, Amics de l’Art Romànic i de la Unesco. Va ser alcalde de Calders del 2003 al 2011, vicepresident del Consorci del Moianès del 2003 al 2007 i del Consell Comarcal del Bages del 2007 al 2009, per ERC.

El compromís social i amb l’entorn engrana bona part de les cooperatives locals

REPORTATGE. Amb la reforma de la llei catalana de cooperatives, feta a l’estiu del 2015, la Generalitat pretén fomentar la creació de noves empreses en aquest règim i consolidar les existents. A la ciutat i a la comarca hi ha projectes de llarga trajectòria en aquest àmbit i n’han sorgit de nous com a alternativa als models obsolets i decadents del sistema capitalista clàssic i a l’hora d’accedir al món laboral.

 

Abadal Franc 2014

VINS DEL BAGES. El nou etiquetatge d’Abadal per a les noves anyades ha marcat una modernització del celler. L’evolució en elaboració i imatge dels vins és necessària per estar al capdavant del mercat vinícola mundial. Abadal Franc n’és una mostra. 

Abadal Criança 2011

VINS DEL BAGES. Aquest vi amb DO Pla de Bages estrena imatge. Pilar Garcia, sommelier del restaurant Las Vegas, ens en fa la presentació.

Celler Can Serra dels Exibis: vi biodinàmic que recupera varietats locals

DEL TROS AL PLAT. La finca és al terme municipal de Navàs. La masia és dalt d'un turó; diuen que d’aquí podria venir el nom d’exibis, ja que és com si aquesta s’exhibís. El reconegut enòleg Joan Soler combina actualment la feina a les vinyes de Can Serra ambl’assessorament extern a diferents finques vinícoles de tota la geografia catalana, a més de ser des de fa poc president de la DO Pla de Bages

Anna Berenguer :«A Artium et sents templer d'un projecte al qual molta gent ha dedicat la vida»

EMPRENEDORIA. Hem parlat amb Anna Berenguer, enòloga treballadora del celler cooperatiu Artium, d'Artés, agrupament d'emprenedors i emprenedores de tota la vida. Tot va començar el 1908, amb vuit socis.

Molt Més Que Paraules

VINS DEL BAGES. El vi que arriba on no arriben les paraules. Amb aquesta definició presentem aquest nou vi de la DO Pla de Bages 

La formació professional, a debat

NOTÍCIES DEL POU. La revista El Pou de la gallina li dedica un reportatge al número d'octubre i va fer una taula rodona el passat 7 d’octubre, al Centre Cultural del Casino.

Els nostres animals

NATURA URBANA. Tenim patrimoni botànic, geològic i arqueològic. Com és que no tenim patrimoni zoològic local? És fàcil pensar en aquest conjunt de patrimonis locals. Són fàcils d’inventariar i fàcils de percebre. Tot al contrari que el patrimoni zoològic, precisament per la dificultat d’inventariar-lo amb precisió i claredat.
Pàgina 1 de 4
 Següent >
Associació Cultural El Pou De La Gallina | NIF: G-58376682 | Carrer Sobrerroca 26, 1r 1a | Apartat de Correus 1 - Manresa | Tlf/Fax: 93 872 50 18 | elpou@elpou.cat | Condicions d'ús
Ús de cookies
Utilitzem galetes pròpies i de tercers per mesurar i gestionar les visites a la web, com també per recordar els usuaris que hi accedeixen. Si accepta la seva instal·lació, considerem que accepta el seu ús. Per canviar-ne la configuració o obtenir informació sobre la nostra política de galetes premi aquí.