VINS DEL BAGES
27/03/2021
Sergi Blanqué, sommelier d’El Terrer 1834
Aquest vi és una aposta de futur dels nous vins blancs produïts pel Josep Codina. Llàstima que només n’hi ha 700 ampolles.
25/02/2021
Joan Tomasa Garroset, sommelier de Vins Tomasa
El Josep Codina, amb criteris moderns per a varietats clàssiques (Cabernet, Merlot, Syrah o Picapoll) criteris d’agricultura ecològica i lleugeres connotacions d’agricultura biodinàmica–, produeix vins de molt alta qualitat dins del Bages. El més nou és el Thor negre 2019, vi jove i germà petit del Murallius.
12/02/2021
Marc Àvalos, sommelier de La Vineria
Carles Muray va aterrar fa uns tres anys a l’Oller del Mas per fer-se càrrec de la vinya i del celler, des d’un principi dedicat a investigar i obrir un nou camí cap als vins d’intervenció mínima, diferents dels convencionals.
03/02/2021
Marc Maldonado, sommelier de l’Oller del Mas
L’any 1497 trobem documentat el nom de Càndia Oller, una de les primeres pubilles de l’Oller del Mas. Avui, la generació 36 li ret homenatge batejant un vi experimental del celler amb el seu nom.
04/12/2020
Jaume Pont, sommelier de Setè Cel
La novetat del celler. Un vi més jove, modern i accessible. El nom li ve per la situació de les vinyes, Aguilar de Segarra, la zona més a l’oest del Bages. És un vi molt interessant, ja que defineix molt bé tots els elements que intervenen en el producte final.
24/11/2020
Joan Sala, sommelier de Vins Alsina
Vi varietal, 100% Garnatxa. Nou vi del Celler Sanmartí, del qual s’han embotellat 3.800 ampolles.
01/11/2020
Pilar García, sommelier del restaurant Las Vegas
Vi nou de la família Roqueta, que, amb la seva vocació per expressar en els vins el seu paisatge, ha reconduït l’antiga criança i l’ha modernitzada amb la varietat autòctona comarcal Mandó.
06/08/2020
Sergi Blanqué, sommelier d’El Terrer 1834 de Santpedor
És el nou vi aparegut després del canvi de propietaris. Sauvignon blanc 100%, es verema en caixes de 15 kg per preservar els raïms.
09/07/2020
Jaume Puig
El parlar de Manresa no s’ha estudiat gaire; hi ha pocs treballs fets sobre el tema i són d’aspectes parcials. A la ciutat i a la comarca es parla el català central, però hi ha alguns trets fonètics característics i hi ha també un inventari de lèxic propi, que sovint s’estén a altres poblacions del Bages, el Berguedà i el Solsonès. Amb la normalització de l’ensenyament de la llengua a l’escola des dels anys vuitanta, les noves generacions tendeixen a fer servir el model estàndard i es perden molts d’aquests trets peculiars.
29/06/2020
Josep Pelegrín, sommelier de l’Escola Joviat
Un cava a la DO Pla de Bages? La resposta és sí, però no dins la DO. Perquè, evidentment, ja forma part de la DO Cava. Aquesta regula l’elaboració de vins escumosos seguint el mètode tradicional, el de la segona fermentació dins l’ampolla. I és que Artés és un dels municipis autoritzats per elaborar aquest producte.
28/05/2020
Joan Tomasa i Garroset, sommelier de Vins Tomasa
24/04/2020
Marc Maldonado, sommelier d’Oller del Mas
09/04/2020
Jaume Pont, sommelier de Setè Cel
28/02/2020
Pilar García, sommelier de Las Vegas
27/01/2020
Joan Sala, sommelier de Vins Alsina
20/12/2019
22/11/2019
Josep Pelegrin, somelier de l’escola Joviat
30/10/2019
Joan Tomasa i Garroset, sommelier de Vins Tomasa
10/10/2019
Sergi Blanqué, sommelier de 1834 El Terrer Santpedor
29/08/2019
Marc Maldonado, sommelier de l’Oller del Mas
29/07/2019
Marc Àvalos, sommelier de La Vineria
21/06/2019
Jaume Pont, sommelier d’El Setè Cel
03/06/2019
Pilar García, sommelier de Las Vegas
28/03/2019
Joan Sala, sommelier de Vins Alsina
22/02/2019
Joan Tomasa i Garroset, sommelier de Vins Tomasa
04/02/2019
Sergi Blanqué, sommelier de 1834 El Terrer de Santpedor
12/12/2018
Josep Pelegrin, sommelier de l’Escola Joviat
21/11/2018
Marc Maldonado, sommelier de l’Oller del Mas
02/11/2018
Jaume Pont, sommelier de Setè Cel
Pàgina 1 de 0